Tweede helft van 2018: een keerpunt voor Bitcoin?

2 – 3 minuten

De prijs van Bitcoin daalde deze week tot een redelijk dramatisch punt. De afgelopen week daalde de waarde van Bitcoin met meer dan 7 procent en donderdag zakte de koers zelfs onder het steunpunt van $6.000. Dit was het laagste punt van 2018 tot nu toe.

Daling van 53%

De explosieve groei van eind 2017 beloofde aanvankelijk veel goeds, maar sinds het begin van 2018 ging het eigenlijk al niet zo lekker met Bitcoin. De markt bleef maar inzakken. Dalingen volgden elkaar op en een herstelfase leek ver weg. De eerste helft van 2018 is de koerswaarde met wel 53% afgenomen, een enorme daling dus.

Hoe is deze daling ontstaan? 

Vele factoren kunnen van invloed zijn geweest op deze daling. Investeerders schrijven de daling toe aan investeringcontracten. Na een jaar liepen deze contracten precies vorige week af. Doordat nieuwe kopers vanwege de matige koersen niet geïnteresseerd zijn om nieuwe contracten af te sluiten, kelderde de koers nog verder.

Je bent niet de enige

Voel je de afgelopen tijd wat angst en onrust bij de alsmaar dalende koers van Bitcoin? Dan ben je zeker niet de enige. Maar vergeet niet dat cryptokoersen bekend staan om hun grote volatiliteit. Daarom is het belangrijk om een stapje terug te nemen en ook naar de lange termijn te kijken. En naar de toekomst.

binancekoers3juli2018

Herstel

In het weekend herstelde de koers zich plotseling. Vrijdagavond rond 21:00 uur vloog de koers opeens omhoog van zo’n 5.900 dollar naar wel 6.250 dollar. Na een aantal milde koerscorrecties, is de koers zelfs nog wat verder gaan stijgen. Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin op $6.645, omgerekend zo’n €5.694. Dit zijn nog geen enorme stijgingen, maar ik ben al best opgelucht dat we in ieder geval uit de rode cijfers zijn.

Nu de maand juli net is begonnen, zitten we in de tweede helft van dit jaar. Zou dit een nieuw begin zijn? Het zou zomaar kunnen.

Wisselende voorspellingen

Bij zo’n sterke dip als die van afgelopen week, worden er vanuit alle hoeken voorspellingen gedaan over het toekomstige koersverloop.

Artur Hayes

Arthur Hayes is één van de mensen die een voorspelling heeft gedaan. Hayes is medeoprichter en topman van cryptobeurs BitMEX. BitMEX is wat betreft handelsvolumes de grootste crypto-exchange ter wereld. In een programma van de Amerikaanse zakenzender CNBC deed hij de voorspelling dat Bitcoin tegen het einde van 2018 een bedrag van $20.000 tot $50.000 zal bereiken. Hij verwacht dus een astronomische koersstijging. Misschien vind je deze stijging ongeloofwaardig overkomen, ik in ieder geval wel, maar het zou natuurlijk zomaar kunnen.

Hoe komt hij erop?

Deze stijging is volgens Hayes afhankelijk van één positieve beslissing van regelgevende instanties in Amerika. Mocht de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS toestemming geven om Exchange Traded Funds (EFT) te lanceren, dan krijgt Bitcoin volgens Hayes weer vleugels. (EFT’s zijn beleggingsfondsen, ook wel indextrackers genoemd, die op exchanges verhandeld kunnen worden.)

Voordat we zo’n aanzienlijke stijging kunnen verwachten, is het volgens Hayes goed mogelijk dat we eerst te maken krijgen met een nog sterkere daling dan we al gehad hebben. Volgens Hayes kan er zelfs een bodem worden bereikt tussen de $3.000 tot $5.000. Laten we hopen van niet…

Misss Bitcoin

Niet iedereen ziet de koers dit jaar “to the moon” gaan. Cryptospecialist en -analyst Madelon Vos, wie op haar Youtubekanaal de naam Misss Bitcoin draagt, ziet de toekomst van Bitcoin na de afgelopen koersdalingen niet bepaald rooskleurig in. Ben je benieuwd naar haar verwachtingen? Bekijk dan deze video.

Wat verwacht jij dat de koers gaat doen? Laat het ons weten!

Tagged with:

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange