Cryptocurrency kopen

Het kopen van cryptocurrency kan op verschillende manieren:

  1. Je kunt via een “aandelen broker” cryptocurrency aandelen kopen. Dit is de gemakkelijkste manier.
  2. Je kunt cryptocurrencies kopen bij brokers die direct met de cryptocurrencies handelen. Hier heb je wel een wallet voor nodig.
  3. Je kunt er ook voor kiezen om cryptomunten op de website van de cryptocurrency zelf te kopen. Hoe dit moet en of dit mogelijk is, hangt af van de munt.

Wat zijn de verschillen tussen deze manieren?

1. Cryptomunten kopen via een aandelenbroker

Wanneer je bij een aandelen broker cryptocurrency wilt kopen, dien je een creditcard te hebben en een geldig legitimatiebewijs om je te kunnen registreren. In sommige gevallen wordt je verzocht ook een kopie van een recente telefoon- of waterrekening in te scannen. Nadat je account is geverifieerd, kan je geld storten in je digitale aandelenportefeuille. Afhankelijk van de broker kan er een minimum bedrag zijn dat je moet storten.

Vervolgens kun je afhankelijk van de broker de cryptocurrency koersen selecteren die jij wilt en klikken op “kopen” als jij denkt dat waarde van de munt vanaf dat punt omhoog gaat. Je kan ook klikken op “verkopen” als jij denkt dat de waarde van de munt vanaf dat punt omlaag gaat. Je maakt winst als jij de juiste keuze hebt gemaakt. Hoe meer de koers omhoog of omlaag gaat volgens jouw voorspelling, hoe meer geld je verdient. Vind je het op een bepaald punt mooi geweest, dan verkoop je jouw voorspelling en pak jij je winst.

Gaat de koers de tegengestelde kant op van jouw voorspelling, dan verlies je geld en kan je investering zelfs compleet verdwijnen! Afhankelijk van de broker die je gebruikt, kun je gebruik maken van een automatische assistent die voor jou op een door jou aangewezen punt cryptocurrencies koopt en verkoopt. Zo hoef je niet zelf niet de koersen te monitoren om er winst op te maken.

Zie hier een overzicht van brokers waar FinancialTrading.nl mee samenwerkt.

2. Cryptocurrencies kopen bij een broker

Vind je het maar niks dat je telkens vastzit aan de koersen, en wil je de munten in je portefeuille hebben in plaats van geld? Dan kan je er voor kiezen om je aan te melden bij een cryptocurrency broker die jou de mogelijkheid geeft cryptocurrencies te kopen met je creditcard.

3. Het kopen van cryptocurrencies

cryptocurrencies kopen

Voordat je cryptocurrencies gaat kopen, moet je een online portefeuille hebben voor dat type cryptocurrency. Dit wordt ook wel een ‘wallet’ genoemd. Er zijn ook online wallets die meerdere cryptocurrencies accepteren. Jouw wallet heeft een unieke code. Wanneer je cryptocurrencies koopt, moet je jouw unieke code invoeren zodat de currency op het juiste wallet-adres gestort wordt. Vervolgens kun je op een online handelspagina van de broker jouw cryptomunten verkopen. Je kunt cryptomunten bovendien omzetten in traditioneel geld wanneer jij dat wilt. Dit traditionele geld wordt in de cryptowereld ook wel “FIAT geld” genoemd.

Wat is het nadeel van de bovenstaande manieren?

Bij de bovenstaande manieren moet je voor elke transactie een percentage of een bedrag afdragen als vergoeding voor de administratiekosten en de service die je gebruikt. Sommige cryptocurrencies hebben daarom een eigen website waarop je zonder bijkomende kosten de currency direct kunt kopen met jouw creditcard en toe kan voegen aan jouw digitale portefeuille. Het verkopen moet echter wel weer via een broker. Maar de initiële aanschaf van de cryptocurrency is dus iets goedkoper.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange