NEM

Nem

NEM (XEM) staat voor de “New Economy Movement”. Dit is een groep voorstanders van de blockchaintechnologie. NEM heeft een eigen unieke, op maat gemaakte en zelfstandige blockchain. Deze XEM altcoin heeft verschillende gelijkenissen met een aantal andere blockchain toepassingen, zoals het bijhouden van de transacties. Toch zijn er aantal grote verschillen en voordelen verbonden aan de cryptovaluta XEM. Dit zorgt ervoor dat NEM een grote marktkapitalisatie heeft en een grote populariteit kent.

Snelle transacties

Transacties kunnen bij NEM binnen werkelijk een fractie van een seconde worden afgehandeld. Dat komt omdat de blockchaincode van NEM zoals gezegd niet op een andere blockchain is gebaseerd. De NEM blockchain is ‘from scratch’ geschreven in Java. Hierdoor kan de blockchain maar liefst 3000 transacties aan per seconde. Dit is een groot verschil met de blockchain van Bitcoin, welke slechts 3 à 4 transacties per seconde kan verifiëren.

Meer dan een cryptovaluta

Vanzelfsprekend kun je via de NEM blockchain XEM transacties verrichten, welke via advanced mathemathics verlopen. Deze advanced mathematics maken het mogelijk om oneindig veel transacties op te nemen in de NEM blockchain. Maar NEM is het niet alleen een cryptocurrency: het blockchainplatform van NEM biedt vele andere opties. Zo kun je binnen dit platform berichten sturen en assets creëren. In het zogeheten Namespaces kun je bovendien namen registreren. Namespaces kun je beschouwen als een soort domeinnaamsysteem, net zoals een website. Hiermee heb je een eigen unieke plek op de NEM blockchain, waarmee je zelfs een bedrijf kunt runnen. Binnen dit bedrijf kun je tevens subdomeinen creëren. En dankzij de m-of-n multisig, welke bovendien in de blockchain is ingebouwd, kun je één bankaccount met meerdere mensen beheren. Deze veelzijdigheid geeft wel aan dat er op deze blockchain veel meer mogelijk is dan slechts het versturen van een XEM-transactie. Er wordt wel gezegd dat NEM op dit moment het best beveiligde blockchainplatform is, wat deze blockchain zeer geschikt maakt voor al deze toepassingen.

Harvesting

NEM onderscheidt zich onder andere door een unieke vorm van transactiebevestiging, wat zij ‘Harvesting’ noemen. Harvesting is een alternatief op minen en houdt in dat elke computer een onderdeel is van het netwerk. Iedere computer wordt hierbij een ‘node’ genoemd. In de praktijk betekent dit dat jouw computer de NEM blockchain constant in de gaten houdt. Zodra jouw computer een transactie constateert, vertelt jouw node dit aan andere nodes, die dit vervolgens ook weer doorgeven aan andere computers. Dit gebeurt net zo lang totdat iedere computer van de betreffende transactie af weet. In de periode dat iedereen ermee instemt dat een XEM-bedrag is overgemaakt, en dat de ontvanger de nieuwe eigenaar van dit bedrag is, heb je als harvester een bijzondere kans. Tot op het moment dat iedere computer met de transactie heeft ingestemd, kun je als harvester geld verdienen door andermans transacties aan de blockchain toe te voegen. Als harvester ontvang je hier een vergoeding voor: je ontvangt als reward een deel van de fee. Door deze manier van transactiebevestiging, worden hoge energiekosten voorkomen en is dure hardware niet noodzakelijk, dit in tegenstelling tot bij het minen.

Vested Balance

Niet iedereen kan zomaar harvester worden. Als iedereen harvester kon worden, zou de NEM blockchain te makkelijk corrupt kunnen worden. Zo zouden valse aankopen kunnen worden gedeeld. Om toegelaten te worden tot deze groep, dien je een zogeheten ‘Vested balance’ te hebben. Je krijgt een vested balance door minstens 10.000 XEM te hebben en deze valuta voor een langere periode in je wallet te laten staan. Zodra je XEM coins verouderen, wordt het ‘vested’. Wanneer je op een zeker moment genoeg Vested money hebt, relatief veel transacties hebt verricht en je rekening al een redelijke tijd bestaat, ben je belangrijk genoeg om tot de groep Harvesters gerekend te worden. En hoe meer vested money je hebt, hoe belangrijker je bent en hoe groter de kans is dat je geld kunt verdienen door te harvesten. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat alleen betrouwbare nodes kunnen instemmen met transacties. NEM-gebruikers die zo veel moeite doen om tot de groep Harvesters te behoren, zullen immers niet zo snel gaan liegen of corrupt worden.

Proof-of-Importance System

Veel blockchainnetwerken maken gebruik van het Proof-of-Work systeem (PoW). Met dit system kun je een blockchainnetwerk veilig houden en voorkom je dat de blockchain en de transacties kunnen worden gemanipuleerd. Om dit PoW systeem draaiende te houden, moeten computers ingewikkelde rekensommen oplossen, wat ook wel bekend staat onder de term ‘mining’. Zodra de som is opgelost, ontvangen de miners een beloning in de vorm van een x aantal cryptomunten. Deze rekensom wordt steeds gecompliceerder, wat betekent dat er steeds meer en steeds grotere computers benodigd zijn om de som op te lossen. Dit minen kost zeer veel energie. Dan heb je ook nog Proof-of Stake. Bij dit systeem dienen gebruikers in het bezit te zijn van een bepaald aantal cryptocoins, alvorens zij mogen minen.

NEM doet het heel anders. NEM gebruikt namelijk het Proof-of-Importante systeem (PoI). Bij dit algoritme wordt er niet alleen gekeken naar de hoeveelheid coins die je hebt. Zoals net al kort is besproken, draait het ook om de frequentie waarin je XEM transacties verricht, en met welke andere gebruikers je transacties verricht. Je moet dus echt actief bezig zijn met jouw XEM coins. Deze factoren samengenomen bepalen hoe belangrijk jij bent: ze bepalen jouw “importance”. Dit PoI-systeem is één van de grootste krachten van NEM.

NEM Faucet

NEM heeft een community welke door vrijwilligers is opgericht. Deze community staat bekend onder de naam NEM Faucet en ontvangt donaties. Deze donaties worden gebruikt om nieuwe NEM-gebruikers aan te trekken. Elke nieuwe gebruiker die zich registreert en een NEM-wallet aanmaakt, ontvangt als welkomstcadeau XEM coins. Deze gratis coins laten mensen kennismaken met de XEM coin. Aangezien mensen hierover vertellen, wordt het bereik van deze coin alsmaar groter.

NEM kopen

De XEM coin wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden.

LiteBit is een populaire Nederlandse exchange, waarop zo’n 50 verschillende cryptovaluta te koop zijn. Eén van deze cryptovaluta is de XEM. Het is heel eenvoudig om XEM te kopen op de LiteBit exchange. Maak een account aan bij LiteBit. Zoek vervolgens op de afkorting van de cryptovaluta van NEM: XEM. Je kunt nu kiezen hoeveel XEM je wil aanschaffen. Er wordt direct weergegeven hoeveel euro dit kost. Als je tevreden bent met het bedrag, kies je de wallet waarop je de coins wilt ontvangen. De meest voor de hand liggende wallet om je coins naartoe te versturen, is wellicht je LiteBit wallet, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Lees onder het kopje ‘NEM wallet’ meer over deze opties. Vervolgens is het bedrag gemakkelijk met iDeal te voldoen. Lees op deze pagina onze review over LiteBit.

Het is ook mogelijk om XEM op Binance te kopen. Deze grote internationale exchange biedt vele exchange opties aan. Op deze exchange is het (nog) niet mogelijk met euro’s te betalen middels iDeal. Een oplossing hiervoor is om eerst XEM te kopen op LiteBit. om deze vervolgens naar je Binance exchange wallet te versturen. Je kunt er ook voor kiezen om BTC te kopen op LiteBit, deze vervolgens naar je Binance wallet te versturen, waarna je jouw BTC op Binance kunt inwisselen voor XEM. Lees op onze review pagina meer over Binance.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

NEM wallet

NEM heeft en eigen wallet: de XEM wallet. Deze wallet is zowel geschikt voor Windows, Mac en Linux. Op de website van NEM kun je de XEM wallet downloaden.

Je kunt er ook voor kiezen om je XEM coins op te slaan in een hardware wallet. Een hardware wallet is de meest veilige plek om jouw coins te bewaren. De Trezor wallet is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke wallet. In deze wallet kunnen meerdere soorten cryptocurrencies worden opgeslagen, waaronder Bitcoin, Ethereum en Dash. De ‘key’ waarmee je een transactie moet ondertekenen, wordt in de Trezor wallet zelf bewaard. Zelfs wanneer je de Trezor wallet koppelt aan een computer met een virus, kunnen je coins nog steeds niet gestolen worden. Wil je meer informatie over de Trezor wallet of wil je deze wallet aanschaffen, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers NEM

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange