Ontology

Ontology

Ontology (ONT) is eind 2017 opgericht en is dus een relatief nieuwe naam in de wereld van de cryptovaluta. Deze coin is echter door een zeer bekende naam opgezet. Ontology is afkomstig van oprichter Da Hong Fei en zijn team. Da Fong Hei is oprichter van het bedrijf Onchain en is ook bekend van de populaire cryptocurrency NEO. Onchain is een Chinees fintech bedrijf. Het bedrijf is zeer ervaren en houdt zich sinds 2014 bezig met het opzetten van blockchains en toepassingen voor bedrijven. ONT is de tweede coin die door Onchain is opgericht en is zich in de afgelopen maanden sterk aan het ontwikkelen.

NEO vs. Ontology

Er zit een opvallend verschil tussen deze twee cryptovaluta. Zo is NEO een volledig losstaande blockchain welke niet aan Onchain verbonden is. Ontology zou je eerder kunnen zien als een losstaand “bedrijf” dat niet zakelijk verbonden is aan Onchain en ook niet aan NEO. Ontology richt zich enkel en alleen op toepassingen voor bedrijven. NEO en Ontology zijn dus twee projecten die volledig los van elkaar staan, wat je misschien doet afvragen waarom we het over deze twee projecten hebben. Dat is omdat deze twee projecten elkaar enorm aanvullen binnen de platformen. Aangezien de oprichters van het bedrijf achter ONT, dezelfde oprichters zijn achter het bedrijf van NEO, hebben deze twee munten een sterke link met elkaar. Daardoor is het gemakkelijk om deze munten aan elkaar te koppelen. De blockchains van deze twee munten zijn dan ook compatibel met elkaar. Bovendien is er een diepere integratie tussen ONT en NEO.

De Chinese Ethereum

Ontology is net als NEO opgericht om Smart Contracts en dApps op te zetten. Dit betekent dat het directe concurrenten zijn van de blockchain Ethereum. Deze competitie is geen verrassing, aangezien NEO al sinds de oprichting ook wel het Chinese Ethereum wordt genoemd. NEO heeft echter een aantal nadelen. Deze nadelen worden in het Ontologyplatform opgelost. Het platform  bestaat namelijk uit meerdere blockchains die samen een netwerk vormen. Dit netwerk van blockchains is opgezet om platforms binnen het netwerk van blockchains over kunnen zetten.

Wat doet Ontology precies?

Door de grote community van NEO, is het voor ONT een enorm voordeel dat deze munt door Onchain is opgezet, maar wat doet Ontology nou precies? Het netwerk van NEO wordt veel door bedrijven gebruikt, maar uit de praktijk blijkt dat het niet zo eenvoudig is om vanaf een bestaand systeem in de NEO-blockchain te komen. Dat is natuurlijk erg lastig voor deze bedrijven, omdat zij extra kennis nodig hebben om de blockchaintechnologie van NEO te kunnen gebruiken. Dat is de voornaamste reden waarom ONT is opgezet. Ontology fungeert als brug tussen bestaande platformen, systemen en blockchains naar de blockchain van NEO. De munt richt zich op een “Solid Trust Ecosystem”. Dit systeem is voornamelijk gericht op privacy protection, data management en data regelgeving. Bedrijven hebben hierdoor niet langer extra kennis nodig om de blockchain van NEO te kunnen gebruiken. Dit betekent dat Ontology onmisbaar wordt voor alle bedrijven die de blockchain van NEO willen gebruiken.

Een coin om te holden

Ontology is echt gericht op de business sector. Je kunt ONT als consument dan ook niet echt gebruiken als munt om betalingen mee te verrichten. Het is vooral een platform dat bedrijven kan helpen. Dit neemt niet weg dat je zeker in de munt kunt investeren. De ONT-token is een munt bij uitstek om te “Holden”. Mocht je graag holden, dan kan het voor jou een erg interessante munt zijn om je in te verdiepen.

Airdrops

Opvallend aan Ontology is dat er nooit een ICO is geweest (en deze zal er ook nooit komen). In plaats hiervan is er met airdrops gewerkt. Voornamelijk mensen die in het bezit waren van NEO, hebben tijdens deze airdrops ONT tokens ontvangen. Zo hebben nieuwsbrief abonnees 1.000 ONT tokens helemaal gratis ontvangen. Ook holders van NEO hebben gratis ONT tokens ontvangen.

Van NEP-5 naar ONT-tokens

Kortgeleden was ONT nog een NEP-5 token op de blockchain van NEO. Op 30 juni 2018 is er een overstap gemaakt en is ONT overgezet naar het mainnet van Ontology. Hierdoor zijn alle NEP-5 tokens omgezet naar ONT-tokens. Gedurende deze verandering is er bovendien nóg een airdrop gehouden. Dit is gedaan om mensen te stimuleren om nog meer ONT-tokens te kopen.

Ontology kopen

ONT wordt op verschillende exchanges aangeboden. Eén van deze exchanges is Binance. Deze internationale exchange is de grootste ter wereld en is zeer professioneel. Hier kun je zo’n 50 verschillende kopen en verkopen, waaronder dus de ONT. Helaas is het nog niet mogelijk om ONT coins te kopen met euro’s middels iDeal. Hier is gelukkig een oplossing voor.

Maak allereerst een account aan op Binance. Ga vervolgens naar de Nederlandse exchange LiteBit. Deze exchange biedt namelijk wel de optie aan om cryptovaluta met euro’s middels iDeal aan te schaffen. Door Bitcoins (BTC) op LiteBit te kopen, en deze naar het adres van je Binance exchange wallet te laten versturen, is het probleem opgelost. Zodra de BTC in je wallet staan, dit is op werkdagen meestal al binnen een half uur, kun je jouw Bitcoins omwisselen voor Ontology Coins (ONT). Lees op deze pagina onze review over Binance.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Ontology wallet

Natuurlijk kun je jouw ONT coins bewaren in je Binance exchange wallet. Dit is echter niet de meest veilige optie. Exchanges kunnen worden gehackt, waarna jij mogelijk al jouw coins kwijt bent. Vooral wanneer je een ‘Holder’ bent, is het daarom sterk aan te raden om jouw coins te bewaren in een hardware wallet. Een hardware wallet is niet gratis, maar is een zeer veilige manier om jouw coins te bewaren. Wil je meer informatie over de Ledger Nano S of wil je deze of een andere wallet aanschaffen, ga dan naar onze wallets pagina.

Nu de ONT coin live is gegaan op het mainnet van Ontology, is de kans groot dat er eerdaags ook een officiële Ontology wallet op de markt wordt gezet, waarin jij jouw ONT-tokens kunt opslaan. Op dit moment is daar echter nog niet veel over bekend.

Koers Ontology

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange