Handelen in ETF’s

Wat zijn ETF’s?

ETF staat voor Exchange Traded Funds en worden ook wel trackers of indexfondsen genoemd. Het is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld. Het doel is om zo nauwkeurig mogelijk een beursindex of onderliggende waarde te volgen.

etf

Beleggingsfondsen

Een beleggingsfonds is een soort verzamelpunt voor beleggers. In het fonds komt al het geld van de investerende beleggers. Een fonds is meestal een naamloze vennootschap die zich specialiseert in een bepaalde sector, regio of munt. De bezittingen van het fonds schommelen in waarde. Beleggers kunnen aandelen in het fonds kopen en zo winst proberen te maken. ETF’s zijn een soort beleggingsfondsen. Er is een grote verscheidenheid aan ETF’s waar je in kan beleggen. Van obligaties tot indices en grondstoffen. Het verschil met een normaal beleggingsfonds is dat er bij een ETF geen actieve fondsbeheerder is.

Voldoende handel in ETF’s

Wat goed is om te weten voor je besluit om in ETF’s te gaan traden, is dat er voldoende handel is om een realistische prijsvorming te garanderen. Orders kunnen dan ook direct worden uitgevoerd. Ze worden maar weinig niet uitgevoerd omdat er te weinig (ver)kopers zijn en de koers ondertussen wel blijft dalen of stijgen.

Hoe werkt handelen in ETF’s?

Als je een rekening hebt bij een bank of broker kan je de hele dag op de beurs in ETF’s handelen. Als je een beleggingsrekening hebt geopend, kan je ETF’s kopen en verkopen. Het is mogelijk om met een hefboom in ETF’s te handelen. Als je met nog meer hefboomwerking wil beleggen, is het ook mogelijk om met CFD’s in ETF’s te handelen. Hierdoor kan je met hefboomwerking beleggen en goedkoop en eenvoudig in onderliggende waarden handelen. Deze zijn normaal voor de meeste beleggers minder toegankelijk.

Wat zijn de voordelen?

  • Grote verscheidenheid aan ETF’s
  • Geen actieve fondsbeheerder
  • Voldoende handel
  • Orders worden direct uitgevoerd

Wat zijn de risico’s?

  • Bij dalende koers, daalt ook de waarde van de ETF
Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange