Bitcoin Cash

Bitcoin Cash traden

Bitcoin Cash tradenBitcoin Cash (BCH) is een bijzondere altcoin. Deze altcoin is namelijk ontstaan als een splitsing van de Bitcoin (BTC). Zo’n afsplitsing wordt ook wel een ‘Fork’ genoemd. Dat houdt in dat de bestaande software en transactiegeschiedenis van de Bitcoin in tweeën is gedeeld. Hierdoor is de blockchain van de Bitcoin Cash nagenoeg identiek aan de blockchain van de Bitcoin. Het grootste verschil zit in de grootte van de blocks. Het blocklimiet van de Bitcoin zit op 1MB, terwijl de blockgrootte van de Bitcoin Cash is vergroot naar 8MB. Hierdoor slaagt de BCH erin om veel meer transacties te bevestigen in kortere tijd.

Het ontstaan van de BCH

Op 1 augustus 2017 is het besluit genomen tot de splitsing van Bitcoin en Bitcoin Cash. De hoofdreden voor deze splitsing is zoals gezegd de blockgrootte van de Bitcoin. Met 1 MB kunnen slechts 7 à 10 transacties per seconden worden verwerkt. Hierdoor wordt het netwerk steeds drukker en ontstaat er een wachtrij. Wil je dat jouw transactie bevestigd wordt en aan het block wordt toegevoegd, dan moet je een hoge fee betalen. Betaal je een lage fee, dan kan het heel lang duren voordat je transactie wordt bevestigd. Aangezien deze bottleneck de groei van de Bitcoin tegenhield, kwamen miners en developers op het idee om een fork te creëren. Met een blockgrootte van 8MB, kan de Bitcoin Cash niet alleen sneller transacties bevestigen in kortere tijd. De fees die bij elke transactie betaald moeten worden, zijn ook nog eens een stuk lager.

Bitcoin Cash kopen

De Bitcoin Cash wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden. Een veelgebruikte exchange is LiteBit. Op deze Nederlandse beurs zijn bijna 50 cryptovaluta te koop, waaronder dus de Bitcoin Cash. Maak eerst een account aan en zoek vervolgens naar de afkorting van Bitcoin Cash: BCH. Hier kies je hoeveel euro’s je in de BCH wilt investeren. Vervolgens kun je eenvoudig met iDeal betalen en kun je de coins naar je exchange wallet sturen. Je kunt er ook voor kiezen om je cryptovaluta naar een software of hardware wallet te sturen. Onder het kopje ‘wallet’ kun je meer lezen over deze opties. Lees op deze pagina onze review over LiteBit.

Het is ook mogelijk om op het brokerplatform Plus500 met Bitcoin Cash te handelen. Dit is heel gemakkelijk. Aangezien je bij een broker op basis van een fonds handelt, hoef je geen wallets te beheren. Nadat je geld naar de broker hebt verstuurd, kun je beginnen met handelen. Met een gratis demo-account kun je indien gewenst eerst oefenen met handelen. Naast Bitcoin Cash aanschaffen, kan je ook Bitcoin Cash traden.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Bitcoin Cash wallet

Als je in Bitcoin Cash handelt op een exchange als LiteBit, is het mogelijk om je cryptovaluta te bewaren in een zogenaamde exchange wallet. Deze wallet is gratis te gebruiken wanneer je een account hebt aangemaakt bij LiteBit. Een exchange wallet is echter niet de meest veilige plek om je coins te bewaren. Zorg er daarom in ieder geval voor dat je de 2 Factor Authentication hebt geactiveerd. Bewaar bij voorkeur zo veel mogelijk van je cryptovaluta op een gedownloade software wallet of een hardware wallet.

In tegenstelling tot de Bitcoin, zijn er voor de Bitcoin Cash nog niet veel software wallets beschikbaar. Wil je toch een software wallet gebruiken, dan kun je kiezen voor de Jaxx wallet. Deze is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android) of App Store (iOS).

Trezor Wallet

Heb je liever een hardware wallet, kies dan voor de Trezor Wallet. Deze hardware wallet is in tegenstelling tot de meeste software wallets niet gratis. Op deze Trezor staan je BCH coins echter zeer veilig opgeslagen, waardoor de aanschaf van deze wallet het overwegen waard is. Wil je meer informatie of wil je deze hardware wallet of een andere wallet aanschaffen, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers Bitcoin Cash

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange