Cryptocurrency koersen

cryptocurrency koersen

De koers van een cryptocurrency is de prijs van de betreffende cryptomunt. Koersen van cryptocurrencies staan erom bekend zeer volatiel te zijn en kunnen dus van moment tot moment variëren met verschillen tot wel 25% op één dag.

Koersen bekijken

Cryptocurrency koersen kun je actueel volgen via verschillende websites als worldcoinindex.com of coinmarketcap.com. Registeren of aanmelden is hiervoor niet nodig. Ook kun je de koersen eenvoudig volgen via de cryptocurrency exchange waarop je handelt. Je kunt de koers vaak ook bijhouden via een app op je smartphone.

Hoe worden cryptocurrency koersen bepaald?

De koers, of de prijs, van een cryptocurrency wordt bepaald door het bedrag dat mensen bereid zijn om voor de munt te bepalen. Dit hangt af van het sentiment dat op de markt heerst. Zo’n gevoel kan worden beïnvloed door nieuwsberichten of invloedrijke mensen die bijvoorbeeld aangeven dat de cryptocurrency munt in de toekomst sterk zal stijgen of dalen in marktwaarde. Deze toekomstverwachtingen kunnen de prijs vervolgens hoog doen opdrijven of sterk doen dalen. Een goed voorbeeld is de koersstijging van de Bitcoin. Door positieve voorspellingen waren mensen bereid om steeds meer voor de munt te gaan betalen. In 2009 had de Bitcoin een koers van 1 cent, waar de Bitcoin eind 2017 op een koers van 10.000 dollar stond.

FUD’s

Vaak zijn negatieve berichten over toekomstverwachtingen FUD’s. Dit is een soort verkooptruc met als doel om twijfel, onzekerheid en angst onder de cryptogebruikers te creëren. De crypto-eigenaren die het bericht geloven, verkopen hun munten. De koers daalt vervolgens, waarna de munt door een kleine groep met een groot vermogen massaal wordt gekocht tegen een lage prijs. Het is dus aan te raden om de bronnen van dit soort berichten goed te controleren op betrouwbaarheid, alvorens je munten gaat verkopen of kopen.

Wat zeggen koerswisselingen?

De koerswisselingen van een cryptomunt kunnen een interessante factor zijn om bepalen of je in die munt wilt investeren of met die munt wilt handelen. Het is hierbij aan te raden om naar de koersverloop op de lange termijn te kijken. Een explosief stijgende koers op korte termijn lijkt positief, maar zegt weinig als elke stijging in het verleden steeds is opgevolgd door een daling. Is een stijgende koers echter relatief uniek voor de betreffende cryptomunt, dan kan het een interessant moment zijn om de munt te kopen.

De stabiliteit van een cryptomunt

crypto koersen

Cryptocurrencies met een hoge marktwaarde en waarin veel wordt gehandeld, zijn populaire munten. Dit wil niet zeggen dat ze daarmee zeer stabiel zijn. Ook bij een munt zoals de Bitcoin kun je rekening houden met flinke koerswijzigingen. Binnen één dag kan de koers soms zelfs met meer dan 25% stijgen of dalen. Vaak wordt zo’n sterke koerswisseling in de periode daarna weer redelijk hersteld, maar je weet nooit zeker of dit zal gebeuren. De Bitcoin is zelfs een stuk volatieler dan vele andere munten. Een munt met een hoge marktwaarde zegt dus niet dat de munt geen grote koerswisselingen zal hebben. Munten met een relatief lage marktwaarde kunnen dan ook stabieler zijn dan gevestigde munten.

Bitcoin koers

In het begin van de Bitcoin, januari 2009, waren er nog maar weinig mensen die in de Bitcoin gingen handelen. De eerste transactie met Bitcoins wordt gezien als de aankoop van 2 pizza’s. De prijs hiervan met de koers van destijds betrof 10.000 Bitcoins, wat gelijkstond aan 25 dollar. Inmiddels heeft de Bitcoin eind 2017 de grens van 20.000 duizend dollar aangetikt, in euro’s is dat € 16.878,77. Daarna is de koers weer met duizenden euro’s gedaald en blijft het altijd de grote vraag of de All Time High koers in de toekomst overtroffen zal worden. De verwachting is dat de Bitcoin-koers de komende jaren fors gaat stijgen. Het Stock-to-Flow model van PlanB geeft een onderbouwing van deze verwachte stijging. De essentie is dat Bitcoin schaars is en het aanbod van nieuwe Bitcoins in de toekomst afneemt. Voorlopig blijft de koers van de Bitcoin volatiel en is het afwachten of de forse toename van de Bitcoin prijs zal uitkomen.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange