VeChain

VeChainVeChain (VET) is in 2015 opgericht in Singapore door Sunny Lu en is het leidende blockchainplatform als het gaat om informatie en producten. VeChain is een BaaS-company, wat staat voor ‘Blockchain as a Service’. Het doel van dit platform is om een gedistribueerd business ecosysteem te creëren waarin vertrouwen voor producten volledig geïntegreerd is. Hiermee pakt VeChain een groot probleem aan. Met de huidige internationale economie bestellen we steeds vaker en steeds meer online. En de producten die we bestellen komen vaak van ver, soms zelfs van de andere kant van de wereld. Hierdoor is het niet eenvoudig om de authenticiteit van deze producten te achterhalen. En omdat de afstand zo groot is, is het lastiger om op basis van vertrouwen een product aan te schaffen.

Smart Chips

VeChain komt met een praktische oplossing door met behulp van de blockchain technologie ervoor te zorgen dat alle producten op de VeChain blockchain worden geregistreerd. Producten worden bovendien met smart chips uitgerust. Deze chips kunnen het volledige productieproces monitoren. Dit omvat werkelijk alle aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de validiteit, het volgen van de afgelegde routes en de omgevingsveranderingen die het product kunnen beïnvloeden (zoals temperatuurswisselingen wanneer het gaat om de voedingsindustrie). Op deze manier wordt het met de blockchaintoepassing van VeChain mogelijk om de echtheid van producten te controleren. Zo kun je precies zien waar het product is vervaardigd en uit welke onderdelen het product bestaat. Hierdoor hoef je niet langer te twijfelen aan de authenticiteit van het product, de waarde van het product en de herkomst van het product. Deze zogeheten end-to-end productcontrole zorgt voor een hogere validiteit van het kopen en verkopen van producten op het internet (The Internet of Things, kortweg IoT). Productcontrole is hiermee gegarandeerd.

Met de blockchaintechnologie van VeChain wordt het voor productfabrikanten een stuk simpeler en veiliger om data van de volledige lifecycle van een product te verzamelen en te beheren. En niet onbelangrijk: het wordt ook veel simpeler en veiliger om deze data met leveranciers, afnemers en consumenten te delen. Hiermee is de VeChain blockchain zelf-circulerend en uitbreidend.

Toepassingen

Allereerst is VeChain erop gericht om de authenticiteit van producten te achterhalen. Van veel producten worden nepvarianten gemaakt, voornamelijk producten die veel waarde hebben. Een goed voorbeeld hiervan zijn Rolexhorloges. Tegenwoordig worden er enorm veel nepvarianten op authentieke Rolexhorloges geproduceerd. Je moet wel heel veel kennis hebben van Rolex, wil je een neppe van een echte kunnen onderscheiden. Met VeChain is het mogelijk om te achterhalen of het Rolexhorloge dat jij wilt kopen, daadwerkelijk door Rolex is ontwikkeld. Zo kun je zien welke materialen zijn gebruikt, wanneer het horloge is geproduceerd en waar de materialen vandaan komen. Zo kun je een goede afweging maken of je het Rolexhorloge wilt aanschaffen.

Tweedehands spullen

Vertrouwen is ook van groot belang bij het kopen van tweedehands spullen. Bij tweedehands spullen weet je nooit zeker hoe er met het product is omgegaan, of het product wel authentiek is en hoeveel waarde het product daadwerkelijk nog heeft. Een product dat vaak tweedehands wordt verkocht, is de auto. Echter, met tweedehands auto’s wordt in veel gevallen geknoeid, terwijl de verkoper hier vaak niet eerlijk over is tegen de potentiële koper. Het gebeurt niet zelden dat kopers van tweedehands auto’s binnen een paar weken ontdekken dat zij een rammelbak hebben gekocht. Om zulke taferelen te voorkomen, is de VeChain uitermate geschikt. Zo kun je in de blockchain allerlei informatie vinden, zoals het aantal kilometers dat er met de auto gereden is, hoe vaak de auto bij de garage is geweest voor onderhoud en wanneer welke auto-onderdelen zijn vervangen.

Fair trade

De blockchain van VeChain is niet alleen maar geschikt voor het achterhalen van de waarde, authenticiteit en validiteit van producten. Zo kun je ook denken aan fair trade bedrijven, zoals Fair Trade Original en Tony Chocoloney. Deze merken hebben als doel om de moderne slavernij uit de wereld te helpen. Ze willen boeren een eerlijke prijs geven voor hun grondstoffen, zoals cacao, rijst en specerijen. Dit om deze mensen een een goed leven te bezorgen, waarbij zij niet worden afgeperst en een normaal leven kunnen leiden. Middels VeChain kunnen alle fair trade producten worden gecontroleerd. Zo valt te achterhalen of de boeren voldoende zijn beloond voor hun werk.

Veelbelovende partnerschappen

Het blockchainplatform VeChain is nog maar drie jaar oud, maar dit zegt niets over de naam die het platform heeft gemaakt. Deze cryptocurrency heeft namelijk grotere partnerschappen dan vele cryptocurrencies die langer bestaan en een hogere marktkapitalisatie hebben. Vele grote bedrijven gebruiken reeds VeChain, waaronder Renault, PriceWaterHouse Coopers en Kuehne & Nagel. VeChain heeft met al deze bedrijven partnerschappen en/of intensieve samenwerkingen. De VeChain coin is gemakkelijk te implementeren in uiteenlopende organisaties, wat ervoor zorgt dat deze bedrijven zeer positief tegen dit platform aan staan. De bedrijven zien veel potentie in dit gedecentraliseerde systeem dat via een overkoepelend netwerk voor een volledige controle zorgt, van A tot Z. En zelfs de Chinese overheid staat in de rij om met VeChain een samenwerking aan te gaan. Niet omdat zij zo erg gesteld zijn op cryptocurrencies, maar omdat zij vermoeden dat VeChain voor een enorme economische impuls kan zorgen. De toekomst van de VeChain is dus veelbelovend.

Grote impact

De makers van VeChain hebben grote ambities. Ze willen de wereld om ons heen drastisch gaan veranderen. Door middel van het samenbrengen van drie technologieën, willen zij veel impact maken. De technologieën waar het over gaat zijn Internet-of-Things, Blockchain en Artificial Intelligence. VeChain beschrijft deze technologieën als volgt:

  • Internet of Things (IoT): kan alle data en informatie verzamelen
  • Blockchain: kan de authenticiteit en betrouwbaarheid van gegevens garanderen
  • Artificial Intelligence (AI): kan (betrouwbare en onbetrouwbare) gegevens verzamelen, waardoor juiste beslissingen genomen kunnen worden

THOR

Het blockchainplatform heeft begin 2018 een rebranding gedaan naar VeChain Thor, welke gepaard is gegaan met een grote blockchainuitbreiding. Aangezien VeChain het bijhouden van de authenticiteit van producten niet genoeg vindt, en evenveel mogelijkheden wil krijgen als bijvoorbeeld de altcoin Ethereum, hebben ze ervoor gekozen om twee soorten tokens uit te geven:

  • Thor Power Token (THOR): deze tokens kunnen worden gebruikt voor Smart Contracts of voor het draaien van dApps op de blockchain.
  • VeChain Tokens (VET): deze tokens kunnen worden gebruikt voor organisaties die hun activiteiten en/of diensten op de blockchain van VeChain willen draaien. Hierbij geldt dat hoe meer VET-tokens je in je bezit hebt, hoe hogere prioriteit en rechten je als organisatie krijgt.

VeChain kopen

De IOTA coin wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden. Eén daarvan is de internationale exchange Binance. Deze beurs is redelijk complex, maar biedt veel exchange opties. Momenteel is het nog niet mogelijk om op Binance VET te kopen met euro’s middels iDeal. Hier is een goede oplossing voor. Koop simpelweg wat BTC op de Nederlandse exchange LiteBit en stuur deze BTC naar je Binance wallet. Vervolgens kun je deze BTC omwisselen voor VET. Lees op onze Binance review pagina meer over Binance.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

VeChain wallet

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je VET coins in je exchange wallet te bewaren, maar dit is zeker niet de meest veilige keuze. Het risico bestaat namelijk dat de exchange wordt gehackt, waarna jij al jouw coins kwijt bent. Mocht je jouw VET valuta toch in je exchange wallet willen opslaan, stel dan op z’n minst de Two Factor Authentication in op de exchange, zoals Binance. De kans dat je al jouw munten kwijt raakt, wordt hiermee al een stuk kleiner.

Een veiliger optie is om jouw VET cryptocoins in een hardware wallet op te slaan. Denk bijvoorbeeld aan de Trezor wallet of de Ledger Nano S wallet. Deze hardware wallets zijn zeer betrouwbaar en kunnen niet worden gehackt. Op onze wallets pagina vind je meer informatie over deze hardware wallets.

Koers VeChain

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange