Beleggen in cryptocurrencies

In de cryptowereld wordt er veelal gesproken over handelen. Toch is het ook mogelijk om met cryptocurrencies te beleggen. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een wezenlijk verschil. Het verschil tussen handelen en beleggen, zetten wij graag voor je uiteen.

Wat is beleggen?

cryptocurrency beleggen

Beleggen kun je omschrijven als een investering met als doel het behalen van winst. Als je belegt, leg je vaak geld vast voor de lange termijn. Hierbij kun je denken aan maanden of zelfs jaren. Het doen van een belegging neemt doorgaans dan ook niet veel tijd in beslag. Dit is een goede optie als je (nog) niet actief wilt handelen, maar wel cryptomunten in je bezit wilt hebben. Kies je voor deze vorm van investeren, dan kun je Bitcoins vanaf een exchange platform naar je gedownloade wallet of hardware wallet laten sturen. Je bewaart je cryptocurrencies in je wallet en wacht vervolgens rustig af, in de hoop dat ze op de lange termijn meer waard worden. Dit wordt ook wel ‘holden’ genoemd. Je zou dus kunnen zeggen dat holden in de cryptowereld een vorm van beleggen is.

CFD Beleggen

Een andere vorm van beleggen is met een CFD. In de handelsomgeving van een broker sluit je een CFD-overeenkomst af: een Contract for Difference. Je speculeert in dit geval met munten, waarbij je gebruikmaakt van een hefboomwerking. Een hefboom wordt ook wel een ‘leverage’ genoemd en is een soort lening. Bij een hefboom hoort een verhoudingsgetal, bijvoorbeeld 1:10. Bij een 1:10 hefboom zet je bijvoorbeeld een vermogen van 1000 euro in, en kun je met maar liefst 10.000 euro gaan beleggen. In de praktijk betekent dit dat je bij een koersstijging van 100 euro, 10.000 euro verdient. Door de grote volatiliteit van cryptocurrencies, ofwel koersschommelingen, betekent dit dat je met een relatief kleine inleg, grote koerswinsten kunt maken. Je verdient geld als de prijs van een cryptocurrency de kant op is gegaan die jij had verwacht. Zo kun je dus niet alleen geld verdienen als de munt stijgt, maar ook als de munt daalt. Je verliest geld als je voorspelling over een stijging of een daling van een cryptocurrency niet uitkomt.

Over de volgende brokers hebben wij een review geschreven: Plus500, Markets.com, 24option en Vestle.

Wat is handelen?

Handelen, ofwel traden, wordt ook gedaan met als doel het behalen van winst. Echter, het grote verschil met beleggen is dat traders meestal een korte termijn visie hebben. Een populaire manier van traden in cryptocurrencies is ‘daytrading’. Bij daytrading hou je kleine stijgingen en dalingen in de gaten. Traden neemt vaak dan ook meer tijd in beslag dan beleggen.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange