Litecoin

 

 

Litecoin tradenDe Litecoin (LTC) is een decentraal betaalmiddel. Dit houdt in dat het met de LTC mogelijk is om betalingen te verrichten zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank. Litecoin één van de oudste altcoins die er bestaan. De cryptovaluta is in 2011 op de markt gebracht en is de eerste ‘fork’ van de Bitcoin. Dit houdt in dat de Litecoin een afsplitsing is van de Bitcoin. De Bitcoin is door oprichter Satoshi Nakamoto gebouwd op een open-source code. Hierdoor was het voor ontwikkelaars mogelijk om de bestaande code van de BTC te splitsen en te wijzigen. Oprichter van de Litecoin, Charlie Lee, hoefde dus niet vanaf nul te beginnen bij de oprichting van de Litecoin. De bestaande software en transactiegeschiedenis van de Bitcoin werd namelijk in tweeën gedeeld. Op het moment van splitsing (fork) was de blockchain van de Litecoin identiek aan de Bitcoin. LTC heeft echter een aantal veranderingen doorgevoerd aan de hand van de problemen die bij Bitcoin spelen.

Voordelen van de Litecoin

De grootste verandering ten opzichte van de Bitcoin, is de frequentere blockgeneratie in de blockchain van de Litecoin. De Bitcoin genereert iedere 10 minuten een nieuw block. De Litecoin daarentegen, weet elke 2,5 minuten een nieuw block te genereren. Dit betekent dat transacties die met Litecoinnetwerk worden gedaan, veel sneller kunnen worden bevestigd door de miners. Door de kortere transactietijd, zijn er geen vertragingen in het netwerk en gaan de transacties veel sneller. Dit brengt veel lagere transactiekosten met zich mee. Bovendien heeft de Litecoin een totale ‘supply’ van 84 miljoen coins. Dit houdt in dat er tot 84 miljoen Litecoins op de markt zullen komen. Bij de Bitcoin is dit met ¼ hiervan zo’n 21 miljoen. Dit alles maakt dat de Litecoin een goed alternatief kan zijn voor de Bitcoin. Maar waarin onderscheidt LTC zich nog meer?

Het miningproces

Iedere cryptovaluta gebruikt een algoritme voor het minen. De Bitcoin gebruikt het SHA-256 algoritme. Aan de hand van processoren, kunnen BTC blocks worden gemined. Hier is speciale, kostbare miningapparatuur voor nodig, wat het minen van Bitcoins ontoegankelijk maakt. Het miningproces van de Litecoin is gebaseerd op geheugen. Dit maakt het minen van LTC toegankelijker en meer gedecentraliseerd. Het kan best lang duren voordat je een block vindt. Daarom kan het verstandig zijn om je aan te sluiten bij een Litecoin miningpool. In zo’n pool zoek je samen met andere miners naar een block en verdeel je de opbrengst.

SegWit-protocol

SegWit staat voor Segregated Witness en is in 2017 in de Litecoin geïmplementeerd. Dit is een belangrijke innovatie van de Litecoin bockchain. Dit protocol maakt het namelijk mogelijk om het formaat van transacties aan te passen, waardoor er minder opslagcapaciteit vereist is. Deze schaalbaarheid draagt eraan bij dat er in minder tijd, meer transacties verwerkt kunnen worden. Net als bij de Bitcoin, zal er bij de Litecoin in 2018 de Lightning Network technologie worden gebouwd. Dit zal de transactiesnelheid nog eens aanzienlijk versnellen. Deze technologie zal er wellicht voor zorgen dat de cryptovaluta LTC als betaalmiddel geaccepteerd zal worden.

Litecoin kopen

Deze cryptovaluta wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden. Veelgebruikte exchanges zijn LiteBit en Binance.

Op de Nederlandse exchange LiteBit zijn bijna 50 cryptovaluta te koop, waaronder de LTC. Maak eerst een account aan bij LiteBit. Zoek vervolgens op de afkorting LTC, waarna je kunt kiezen hoeveel euro’s je wilt inwisselen voor LTC. Kies de wallet waarop je de cryptovaluta wilt ontvangen en betaal vervolgens eenvoudig met iDeal. Je kunt de coins naar de LiteBit exchange wallet versturen, maar er zijn ook andere opties. Lees onder het kopje ‘Litecoin wallet’ meer over de mogelijkheden. Lees hier onze review over LiteBit.

De exchange Binance biedt tevens Litecoins aan. Deze internationale beurs is wellicht complexer dan LiteBit, maar biedt wel meer exchange opties aan. Op deze exchange is het (nog) niet mogelijk om met euro’s te betalen middels iDeal. Lees op onze review pagina meer over Binance.

Daarnaast is het mogelijk om bij een broker als Plus500 in LTC te handelen. Bij een broker handel je op basis van een fonds. Dat is gemakkelijk, aangezien je geen wallets hoeft te beheren. Nadat je geld naar de broker hebt verstuurd, kun je direct beginnen met handelen. Indien gewenst kun je eerst oefenen met een gratis demo-account.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Litecoin wallet

Deze coin heeft een eigen wallet, welke gratis te downloaden is op de website van LTC. Wens je een zeer goede beveiliging van je cryptovaluta, dan kun je het beste kiezen voor een hardware wallet. De Legder Nano S is een goede keuze om de LTC veilig in te bewaren. Je kunt tevens andere cryptovaluta op deze hardware wallet bewaren, zoals Bitcoin en Ethereum. Wil je meer weten over de Ledger Nano S of andere wallets, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers Litecoin

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange