Bitcoin Gold

Bitcoin Gold traden

Bitcoin Gold tradenBitcoin Gold (BTG) is een hard fork van Bitcoin. Bitcoin Gold is ontwikkeld door Jack Liao, één van de eigenaren van de gigantische ‘Bitcoin Farm’ in China. Hij kwam tot de realisatie dat Bitcoin inmiddels op een zodanige centrale manier wordt gemined, dat Bitcoin helemaal zo decentraal niet meer is. Daarom besloot hij om een coin te ontwikkelen die wél decentraal wordt gemined: Bitcoin Gold.

Waarom is Bitcoin niet decentraal?

Iedere nieuwe Bitcoin die in omloop komt, is te danken aan miners die deze coins ‘vinden’. Een miner kan de rekenkracht van zijn computer oplossen door complexe wiskundige sommen op te lossen. Zodra dit lukt, is er een Bitcoin ‘gemined’. In totaal komen er 21 miljoen Bitcoins in omloop. Hoe minder Bitcoins er nog over blijven om gemined te worden, hoe moeilijker de sommen worden en hoe meer rekenkracht er gevraagd wordt.

Om toch Bitcoins te kunnen minen, zijn er bedrijven (onder andere in China) die zogeheten ‘mining rigs’ hebben opgezet. Zij gebruiken apparatuur die perfect in staat is om Bitcoins te minen. Omdat Bitcoin gebruikmaakt van SHA256, kunnen BTC worden gemined met ASIC-Chips. Deze chips zijn heel kostbaar, vandaar dat alleen bedrijven met veel geld zich dit kunnen permitteren. Zo hebben zij de miningindustrie op deze manier naar zich toegestrokken. Dit selecte groepje bedrijven heeft dan ook de meeste BTC in handen. Het decentrale karakter van de Bitcoin gaat hiermee verloren. Dit terwijl cryptovaluta juist in het leven zijn geroepen om de centrale financiële instellingen te omzeilen.

Hard fork

Onder de naam Bitcoin Gold Miners is er gestart met het bouwen van nieuwe blocks. Deze blocks beschikken over een nieuw Proof-of-Work (PoW)-algoritme. Zodra er een nieuwe blokketentak was ontwikkeld, is deze tak van de Bitcoin blockchain afgesplitst. Het resultaat was een nieuwe blockchain, een Bitcoin Gold cryptovaluta (BTG) en een alternatief betalingsnetwerk. Bitcoin Gold heeft niet zozeer de bedoeling om een concurrentiestrijd aan te gaan met Bitcoin. Ze hebben deze fork doorgevoerd om aan te tonen dat Proof-of-Work een zeer goed alternatief is voor het algoritme dat Bitcoin momenteel gebruikt. Dit zodat Bitcoin in de toekomst wellicht ook de overstap kan en zal maken naar Proof-of-Work.

Het is géén Bitcoin

Bitcoin Gold is weliswaar gebaseerd op Bitcoin, maar verder is Bitcoin gold een losstaande altcoin die in de praktijk niet veel te maken heeft met Bitcoin. Bitcoin Gold beschikt over de volledige transactiegeschiedenis van de blockchain van Bitcoin, maar daar is ook alles mee gezegd. Bitcoin Gold is een nieuwe, alternatieve munteenheid die zelfs een wezenlijk bestanddeel van de Bitcoin blockchain heeft gewijzigd, namelijk het PoW algoritme. Daarom is het zeer misleidend dat de namen van deze twee cryptocurrencies sterk op elkaar lijken.

Hoe het decentrale karakter behouden blijft

Bitcoin Gold wil er graag alles aan doen om het decentrale karakter van de coin te behouden. Een grote aanpassing aan de Bitcoin blockchain is dan ook dat Bitcoin Gold heeft gekozen voor een Proof-of-Work algoritme. Om specifiek te zijn heet dit algoritme Equihash. Door dit algoritme wordt er bij Bitcoin Gold op een andere manier gemined. Equihash maakt bij het minen namelijk niet zozeer gebruik maakt van de rekenkracht van je computer, maar van het geheugen van je computer.

De voordelen van Equihash

Dankzij het algoritme Equihash is het voor partijen een stuk moeilijker om een groot deel van de BTG coins in handen te krijgen. Miners kunnen met Equihash geen gebruik maken van de dure ASIC-chips. Hierdoor is én blijft het voor iedereen die in het bezit is van een goedwerkende computer, mogelijk om BTG coins te minen met zijn of haar eigen computer. Dit was bij Bitcoin eerst ook het geval, maar dat is nu wel anders. Het minen van BTG munten gaat daardoor een stuk eerlijker én de vele BTG miners hebben allemaal een stem binnen de blockchain. Dit komt allemaal ten goede van het decentrale karakter.

Bitcoin Gold kopen

Een populaire exchange waarop je BTG kunt kopen is Binance. Deze internationale exchange is de grootste ter wereld en is zeer professioneel. Hier kun je zo’n 50 verschillende kopen en verkopen, waaronder dus BTG. Helaas is het nog niet mogelijk om BTG coins te kopen met euro’s middels iDeal. Hier is gelukkig een oplossing voor.

Maak allereerst een account aan op Binance. Ga vervolgens naar de Nederlandse exchange LiteBit. Deze exchange biedt namelijk wel de optie aan om cryptovaluta met euro’s middels iDeal aan te schaffen. Door Bitcoins (BTC) op LiteBit te kopen, en deze naar het adres van je Binance exchange wallet te laten versturen, is het probleem opgelost. Zodra de BTC in je wallet staan, dit is op werkdagen meestal al binnen een half uur, kun je jouw Bitcoins omwisselen voor BTG coins. Lees op deze pagina onze review over de exchange Binance. Naast Bitcoin Gold aanschaffen kan je ook Bitcoin Gold traden.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Bitcoin Gold wallet

Wanneer je bij de exchange Binance handelt in BTG, kun je deze coins gratis opslaan in je exchange wallet. Dit is een veelgebruikte en gebruiksvriendelijke exchange-wallet. Wel is het verstandig om de 2 Factor Authentication in te schakelen. Mocht de exchange gehackt worden, dan zijn jouw valuta beter beveiligd tegen diefstal.

Ledger Nano S

Wil je geen risico lopen om je BTG coins te verliezen, dan kun je het beste kiezen voor een hardware Ledger Nano S wallet. Deze wallet kun je via USB aan de computer aansluiten. Transacties kun je met deze wallet dubbel controleren en bevestigen. Op deze hardware wallet kun je naast BTG ook vele andere altcoins en Bitcoin bewaren. De Ledger Nano S is in tegenstelling tot de meeste software en exchange wallets niet gratis, maar is wel een stuk veiliger dan een exchange wallet en een software wallet. Vooral wanneer je BTG coins voor langere tijd wilt ‘holden’ is een hardware wallet aan te raden. Wil je meer informatie over de Ledger Nano S of wil je deze of een andere wallet kopen, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers Bitcoin Gold

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange