Finst review

Met veel plezier hebben wij deze Finst review geschreven. Finst is een Nederlandse fintech-startup die in 2021 is opgericht. Het bedrijf richt zich op het toegankelijk maken van crypto beleggen voor de gewone belegger. Finst biedt gebruikers de mogelijkheid om te investeren in verschillende cryptovaluta en deze te spreiden over verschillende bundels. Het platform heeft een eenvoudige interface en biedt gebruikers de mogelijkheid om met slechts enkele klikken te beginnen met beleggen in crypto. Finst heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam.

Betrouwbaarheid

Finst is een betrouwbaar platform met een team van ervaren professionals uit de financiële en technologische sector (o.a. oud medewerkers van DeGiro). Het bedrijf is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Finst werkt ook samen met gereguleerde partners voor de opslag van cryptofondsen en het uitvoeren van transacties.

Het bedrijf voldoet aan alle wettelijke voorschriften en heeft de benodigde licenties om te opereren als een financiële instelling. Bovendien heeft Finst een uitgebreid beleid voor risicobeheer en hanteert het bedrijf een actief toezicht op de markt.

Gebruiksvriendelijkheid

Finst heeft een gebruiksvriendelijk platform dat gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor beginners. Het aanmeldproces is snel en eenvoudig en gebruikers kunnen hun account binnen enkele minuten opzetten. Het platform biedt ook handige tools, zoals een simulator en een portfolio-overzicht, die gebruikers kunnen helpen bij het beheren van hun beleggingen.

Transparantie

Finst is transparant over de kosten en de performance van de verschillende crypto-bundels. Het platform hanteert een all-in fee van 1% per jaar voor het beheer van de bundels en er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor transacties. Finst publiceert ook regelmatig updates over de performance van de verschillende bundels, zodat gebruikers inzicht hebben in hoe hun beleggingen het doen.

Veiligheid

Finst neemt veiligheid serieus en heeft daarom verschillende maatregelen getroffen om gebruikersgegevens en fondsen te beschermen. Zo wordt het platform ondersteund door een Secure Socket Layer (SSL) encryptie en worden alle persoonlijke gegevens van gebruikers veilig opgeslagen. Daarnaast worden de cryptofondsen van gebruikers veilig opgeslagen in cold wallets, die niet verbonden zijn met het internet en daardoor niet vatbaar zijn voor hacks. Daarnaast wordt er ook gewerkt met een twee-factor authenticatie en biedt het platform opties voor extra beveiliging, zoals het instellen van limieten voor opnames.

Vermogensscheiding

Deze vermogensscheiding zorgt ervoor dat het vermogen van klanten veilig wordt bewaard en niet kan worden gebruikt voor de bedrijfsactiviteiten van Finst of voor andere doeleinden dan het beheer van de klantaccounts. In het onwaarschijnlijke geval van een faillissement van Finst, blijven de activa van klanten volledig gescheiden en beschermd.

Finst werkt samen met gerenommeerde bewaarpartners die een bewezen staat van dienst hebben op het gebied van veilige opslag van cryptocurrency’s. Deze bewaarpartners zijn gereguleerd en werken met verschillende beveiligingsmaatregelen, zoals meervoudige handtekeningen en geografisch verspreide opslaglocaties, om ervoor te zorgen dat de activa van klanten veilig zijn.

Kosten

Finst hanteert een transparante kostenstructuur, waarbij er geen verborgen kosten zijn. Hier zijn de belangrijkste kosten die Finst in rekening brengt voor haar klanten:

  1. Transactiekosten: Finst brengt 0,15% transactiekosten in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Dit is substantieel lager dan de meeste andere aanbieders.
  2. Stortings- en opnamekosten: Finst brengt geen kosten in rekening voor het doen van stortingen op en het nemen van opnames van je account.

Crypto bundels

Finst biedt verschillende crypto-bundels aan waarin gebruikers kunnen investeren. Deze bundels bestaan uit verschillende cryptovaluta en zijn samengesteld op basis van verschillende thema’s, zoals de top 10 crypto’s, DeFi (Decentralized Finance) en groene crypto’s. Deze bundels bieden gebruikers de mogelijkheid om te profiteren van de groei van de crypto-markt, terwijl ze tegelijkertijd hun risico’s spreiden.

Automatisch herbalanceren

Finst past automatisch het gewicht van de beleggingen in de bundels aan om de portefeuille in evenwicht te houden en het risico te verminderen. Dit proces wordt automatisch uitgevoerd, zodat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het bijhouden van de portefeuille.

Spreiding en diversificatie

De crypto bundels helpen gebruikers door spreiding om hun risico’s te verminderen en om te profiteren van de groei van verschillende cryptovaluta.

Finst biedt (nog) geen staking

Finst biedt momenteel geen mogelijkheden om te staken (staking) op haar platform maar dit is wel later in 2023 mogelijk. Het platform richt zich op het beheer van crypto-bundels en richt zich op beleggers die op zoek zijn naar een gemakkelijke en geautomatiseerde manier om te investeren in cryptocurrency’s.

Wel biedt Finst de mogelijkheid om te investeren in crypto-bundels die een mix bevatten van cryptocurrencies die staking ondersteunen, waardoor beleggers kunnen profiteren van de voordelen van staking, zoals beloningen voor het vasthouden van bepaalde cryptocurrencies. Het is echter belangrijk op te merken dat deze beloningen afhankelijk zijn van het protocol en de blockchain waarop de cryptocurrency’s worden gestaked en dat er risico’s verbonden zijn aan het staken van cryptocurrencies, zoals marktrisico en technologierisico.

Als je specifieke vragen hebt over staking en hoe dit past in jouw beleggingsstrategie, is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat je investeringsbeslissingen neemt.

Wat maakt Finst anders dan andere platforms?

Finst onderscheidt zich van andere exchanges door zijn focus op het aanbieden van geautomatiseerde en samengestelde crypto-bundels voor risicospreiding en diversificatie, evenals door zijn gebruiksvriendelijke platform en transparante kostenstructuur. Dit maakt het platform aantrekkelijk voor beginnende beleggers die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om in cryptocurrencies te beleggen.

Hoe maak ik een account bij Finst aan?

  1. Ga naar de website van Finst.
  2. Klik op de knop ‘Registreren’ in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Voer je e-mailadres in en maak een wachtwoord aan voor je account.
  4. Lees en accepteer de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Finst.
  5. Verifieer je e-mailadres door op de link te klikken die je van Finst hebt ontvangen.
  6. Voeg je persoonlijke informatie toe aan je profiel, zoals je naam en adres.
  7. Verifieer je identiteit door het uploaden van een kopie van je identiteitsbewijs (ID) of paspoort.
  8. Maak een storting op je Finst-account om te beginnen met beleggen.

Zodra je deze stappen hebt voltooid, kun je beginnen met het beleggen in crypto’s op het platform van Finst.

We hopen dat je onze Finst review met plezier hebt gelezen.

 

 

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange