ICON

ICON altcoinICON (ICX) is een bijzonder project. Het doel is om een enorm ecosysteem te creëren dat de blockchains en financiële systemen van verschillende instanties met elkaar kan verbinden. Dankzij de hoofdblockchain van ICON kunnen allerlei organisaties hun gegevens met elkaar delen. Hierbij kun je denken aan bedrijven, banken, universiteiten en ziekenhuizen. Deze organisaties krijgen ieder hun eigen (private) blockchaintechnologie. Deze ‘hyperconnectiviteit’ zorgt ervoor dat er niet langer tussenpersonen nodig zijn en dat uitwisseling van gegevens geautomatiseerd kan worden. Het lanceren van parallelle blokketens binnen het decentrale ICON netwerk staat al op het programma, maar ICON heeft nog een hoger doel. Door verder op andere blokketens aan te haken, streeft ICON ernaar om een blokketen multiversum te bewerkstelligen. Dit sluit aan bij het motto van ICON: “De wereld op hyper niveau verbinden”.

De achterliggende gedachte van ICON

Dit project is door het ICON team in het leven geroepen om bij te dragen aan een wereld zonder grenzen. In cryptotermen zou je dit kunnen omschrijven als het streven om decentralisatie naar een hoger plan te tillen. Bij Bitcoin zagen we de decentralisatie ook al voorbij komen, gezien het feit dat Bitcoin valuta gedecentraliseerd opslaat. ICON gaat echter nog een stuk verder en past het principe van decentralisatie niet alleen toe op betalingen, maar ook op informatieoverdracht. ICON heeft namelijk als visie dat informatie toegankelijk moet zijn en dat het makkelijker moet zijn om informatie uit te wisselen. Middels de ICON blockchain en de ICX coin trachten zij ernaar om deze visie te realiseren. Een gedecentraliseerd netwerk waarin elke organisatie een eigen gelijkwaardige plek heeft, zorgt ervoor dat politieke scheidingen en/of economische landsgrenzen niet langer van invloed op een organisatie. Organisaties kunnen met elkaar in verbinding komen zonder belemmeringen. Hiermee ontstaat een netwerk dat door uitwisselingen en elkaars aanvullingen goed kan gedijen.

Loopchain Fault Tolerance

ICON zet de blockchain op een heel andere manier in dan dat Bitcoin en de meeste altcoins hebben gedaan. Het blockchainsysteem waar ICON gebruik van maakt, het Loopchain Fault Tolerance (LFT). Dese technologie hoort bij de beste derde generatie blockchaintechnologieën. Dat blijkt ook wel uit de kenmerken: het systeem staat bekend als één van de krachtigste, veiligste en best schaalbare blockchaintoepassingen.

Blockchain Multiverse

De manier waarop ICON dit netwerk mogelijk wil maken, is door middel van een blockchain multiverse. Een team van 15 leden is bezig met de ontwikkeling van een inter-operatief protocol. Ze ontwikkelen een eigen flexibele blockchain, wat ook wel een loopchain wordt genoemd. Deze blockchain maakt datacommunicatie met andere blockchains mogelijk. Hierdoor kunnen meerdere onafhankelijke blockchains met elkaar samenwerken, zonder dat hier een tussenpartij aan te pas komt. Het interessante is dat iedereen vrij is om zich te binden aan het ICON netwerk en aan de hoofdblockchain (de ICON Republic mainchain), om vervolgens een eigen blockchainproject te starten.

Blockchainverbindingen

De meeste cryptovaluta hebben ieder een eigen blockchain. Als bedrijf is het natuurlijk erg goed om een eigen blockchain te hebben, maar het probleem is dat deze blockchains niet onderling met elkaar kunnen communiceren. Dankzij de Blockchain Multiverse is de ICON blockchain wél verenigbaar met traditionele blockchains, zoals die van Bitcoin en die van Ethereum. In de toekomst zullen er nog meer blockchains van grote altcoins bijkomen, zoals die van Qtum en NEO.

De voordelen van dit samenwerkingsverband

De mogelijkheid om blockchains met elkaar samen te laten werken, brengt vele voordelen met zich mee. Wanneer je allerlei processen door blockchains laat automatiseren, bespaar je bijvoorbeeld al veel tijd en kosten. Verder is de kans groot dat overheden en het bedrijfsleven de technologische blockchaintoepassingen in hun organisaties zullen gaan implementeren. Wanneer zij ICON als blockchain gebruiken, zal er een einde komen aan de versplintering tussen de verschillende eco-systemen, wat de communicatie een stuk effectiever zal maken. Interne werkzaamheden worden dus een stuk verbeterd door het gebruik van de ICON technologie.

Praktijkvoorbeeld

Het team van ICON wil blockchainnetwerken realiseren binnen de meest fundamentele branches. Hierbij kun je denken aan het bankenwezen, ziekenhuizen, verzekeringen, e-commerce, beveiligingssystemen en onderwijsinstellingen. Met ICON kunnen deze branches onderlinge informatiestromen realiseren, en dit zonder dat grenzen of derde partijen hier een rol bij spelen. De visie van ICON is hierbij dat al deze bedrijven, overheden en organisaties van oude en kwetsbare interne systemen overgaan op nieuwe blockchaintoepassingen. ICON speelt hierin dankzij de hoofdblockchain een verbindende factor.

In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat een ziekenhuis gebruikmaakt van de technologie van de ICON blockchain. De blockchain van dit ziekenhuis kan onafhankelijk werken als eigen gemeenschap en kan zelfs een eigen interne token uitgeven. De blockchain functioneert hierbij als een communicy. Maar er is meer mogelijk: de blockchain van dit ziekenhuis kan tevens communiceren met andere ICON blockchains, zoals de blockchain van een verzekeringsinstelling. Dit kan goed van pas komen om snel en gemakkelijk vergoedingen te achterhalen of subsidies en financieringen te verkrijgen. Volgens ICON zal dit de toekomst zijn.

De token ICX

De token van ICON heeft als afkorting ICX en maakt het mogelijk dat transacties op de blockchain van ICON kunnen worden gedaan. Het is niet zozeer een coin die als betaalmiddel fungeert om bij wijze van spreken een krant mee te kopen. Het is echt een coin die op het platform zelf gebruikt kan worden. Ook kun je met deze ICX coin meedoen met ICO’s die op het ICON-platform worden gedaan.

Dayli Financial Group

De blockchain ICON en de cryptovaluta ICX zijn ontwikkeld door het blockchain development bedrijf genaamd The Loop. Dit bedrijf bestaat uit meer dan 25 medewerkers en is onderdeel van Dayli Intelligence en Dayli Financial Group. Dayli Intelligence bestaat uit maar liefst 100+ medewerkers. Dayli Financial Group is niet de minste. Integendeel: het is één van de grootste fintech bedrijven die Azië rijk is. Het bedrijf heeft een geschatte marktwaarde van meer dan 4 miljard dollar. ICON mag weliswaar ontwikkeld zijn door het machtige Daiyli bedrijf – ICON zelf is opgericht als een non-profit organisatie. De mensen achter deze non-profit organisatie zijn The Loop en 3 Koreaanse universiteiten.

ICON kopen

Een populaire exchange waarop je ICX kunt kopen is Binance. Deze internationale exchange is de grootste ter wereld en is zeer professioneel. Hier kun je zo’n 50 verschillende kopen en verkopen, waaronder dus ICX. Helaas is het nog niet mogelijk om ICX coins te kopen met euro’s middels iDeal. Hier is gelukkig een oplossing voor.

Maak allereerst een account aan op Binance. Ga vervolgens naar de Nederlandse exchange LiteBit. Deze exchange biedt namelijk wel de optie aan om cryptovaluta met euro’s middels iDeal aan te schaffen. Door Bitcoins (BTC) op LiteBit te kopen, en deze naar het adres van je Binance exchange wallet te laten versturen, is het probleem opgelost. Zodra de BTC in je wallet staan, dit is op werkdagen meestal al binnen een half uur, kun je jouw Bitcoins omwisselen voor ICX coins. Lees op deze pagina onze review over de exchange Binance

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

ICON wallet

Wanneer je bij de exchanges LiteBit handelt in Ethereum, kun je deze coins gratis opslaan in je exchange wallet. Dit is een veelgebruikte en gebruiksvriendelijke exchange-wallet. Wel is het verstandig om de 2 Factor Authentication in te schakelen. Mocht de exchange gehackt worden, dan zijn jouw valuta beter beveiligd tegen diefstal.

Ledger Nano S

Wil je geen risico lopen om je ICX coins te verliezen, dan kun je het beste kiezen voor een hardware Ledger Nano S wallet. Deze wallet kun je via USB aan de computer aansluiten. Transacties kun je met deze wallet dubbel controleren en bevestigen. Op deze hardware wallet kun je naast ICX ook vele andere altcoins en Bitcoin bewaren. De Ledger Nano S is in tegenstelling tot de meeste software en exchange wallets niet gratis, maar is wel een stuk veiliger dan een exchange wallet en een software wallet. Vooral wanneer je ICX coins voor langere tijd wilt ‘holden’ is een hardware wallet aan te raden. Wil je meer informatie over de Ledger Nano S of wil je deze of een andere wallet kopen, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers ICON

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange