IOTA

 

IOTA tradenIOTA (MIOTA) is een bijzondere cryptocurrency. Deze munt focust op het zogeheten “Internet-of-Things”, kortgezegd IoT. Dit is ook hoe deze munt aan zijn naam komt. Internet of Things staat voor het netwerk van alle apparaten met een internetverbinding en de onderlinge verbinding tussen deze apparaten. Door deze verbinding kunnen apparaten data uitwisselen. Denk hierbij aan je koffieapparaat die koffie zet op het moment dat je wekker gaat. Of de melk die automatisch wordt bestelt als je het laatste pak uit de koelkast haalt. In tegenstelling tot de meeste cryptovaluta, maakt deze coin geen gebruik van de bekende Blockchain. IOTA heeft een eigen systeem bedacht. Deze nieuwe technologie wordt “Tangle” genoemd.

Tangle

De blocks van een Blockchain hebben een beperkte capaciteit. Er passen maar een beperkt aantal transacties in één block. Daarom moet er om de zoveel tijd een nieuw block worden “gemined”. Tangle werkt niet via een blockchain-netwerk en heeft daardoor een aantal voordelen in vergelijking met de Blockchain. Zo zijn de transacties bij Tangle veel sneller. Ook kent Tangle geen transactiekosten. Dit komt omdat er bij Tangle geen miners en mining aan te pas komt. Ten derde is het niet nodig om een volledige blockchain te downloaden alvorens je een “node” kan runnen.

Nodes

Bij cryptovaluta die met een blockchain werken, dienen miners de transacties te verifieren. In het geval van Tangle zijn miners afwezig. Elke computer van elke IOTA-gebruiker wordt automatisch een “node”. Iedere gebruiker die een transactie met zijn “node” verstuurt, moet een deel van zijn of haar computerkracht inleveren. Deze computerkracht wordt vervolgens gebruikt om twee transacties van andere gebruikers te verifiëren. Gelukkig kost het bevestigen van IOTA-transacties weinig rekenkracht, waardoor elke moderne smartphone en computer hier geschikt voor is. Dit zorgt ervoor dat er op elk moment twee maal zoveel capaciteit beschikbaar is dat er op dat moment bevestigd moeten worden.

Directed Acyclic Graph

Dit impliceert dat het netwerk steeds beter wordt, naarmate er meer IOTA gebruikers komen. Het netwerk wordt steeds sneller naarmate er meer transacties worden gedaan. Een andere naam voor Tangle is Directed Acyclic Graph. Dit is een decentraal, cryptografisch netwerk. Dit netwerk is oneindig schaalbaar. In tegenstelling tot blockchain-netwerken, heeft IOTA op deze manier geen enkel probleem met de schaalbaarheid en het verwerken van de transacties. Integendeel: de schaalbaarheid is oneindig. Transacties zullen hierdoor snel blijven verlopen, of de transactie nou groot of klein is.

Veilig en betrouwbaar

IOTA is zoals gezegd gebouwd op de Tangle technologie. Dit protocol is ontworpen, zodat er voor het Internet of Things een decentraal financieel ecosysteem bestaat, dat ook nog eens zeer veilig is. Tangle maakt gebruik van een andere encryptie-vorm dan de Blockchain. Deze encryptie-vorm heet “hash-based signatures”. Hierdoor is Tangle resistent voor aanvallen zogeheten quantumcomputers. Dit zijn computers die ingewikkelde wiskundige sommen oplossen, in het geval van de Blockchain. Transacties zijn door de IOTA-technologie tevens altijd correct. Door de technologie wordten transacties geverifieerd, waardoor ze niet kunnen worden gemanipuleerd. De betaling die je uitvoert, komt dan ook altijd bij de juiste ontvanger aan.

IOTA kopen

De IOTA coin wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden.

Een veelgebruikte exchange is Binance. Deze cryptocurrency beurs biedt veel cryptomunten aan, waaronder dus de IOTA. Wil je IOTA kopen op Binance, dan kun je een gratis account aanmaken. Het is wel van belang om te weten dat de betaling (nog) niet te voldoen is met euro’s. Hier zijn verschillende oplossingen voor. Zo kun je eerst via een andere dienst Bitcoins kopen. Deze stuur je vervolgens naar je wallet op de Binance exchange, waarna je de BTC om kunt wisselen voor IOTA coins. Lees op deze pagina onze review over Binance.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om met deze cryptovaluta te handelen op Plus500. Je kunt simpelweg geld storten naar deze broker, waarna je eenvoudig kunt handelen. Wil je eerst oefenen, dan is dit mogelijk met het gratis demo-account op Plus500. Natuurlijk kun je ook direct een account aanmaken. Lees op deze pagina onze review over Plus500.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

IOTA wallet

Er zijn nog weinig wallets op de markt waarin je de cryptovaluta IOTA kunt opslaan. Dit komt doordat deze munt deels nog conceptueel is en de technologie achter de IOTA nog relatief nieuw is. Toch zijn er een aantal opties waaruit je kunt kiezen, waaronder zogeheten Light Wallet Servers. Een overzicht van deze wallets kun je vinden op de IOTA support website.

Koers IOTA

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange