Koop nu Bitcoins & Altcoins en open een account bij LiteBit

LiteBit review

LiteBit is een Nederlandse exchange waarop je op een eenvoudige manier cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Het bedrijf bestaat sinds 2013 en is een zeer innovatief bedrijf. LiteBit koopt en verkoopt actief cryptocurrencies op de Europese markt. Vandaag de dag hoort deze exchange bij de grootste brokers van Europa. Bij LiteBit kun je terecht voor tegen de 50 soorten cryptovaluta, wat een zeer groot aanbod is. LiteBit toont op hun website realtime de cryptocurrency koers. Daarnaast is het platform van LiteBit zeer gemakkelijk in gebruik. Deze gebruiksvriendelijkheid uit zich in een overzichtelijke website en gemakkelijk te begrijpen uitleg over het kopen en verkopen van cryptocurrencies. LiteBit besteedt ook aandacht aan de klantenservice. Bij vragen kun je terecht op de support pagina. Heb je een persoonlijke vraag, dan kun je via de contact pagina telefonisch contact opnemen met medewerkers van LiteBit.

Hosted wallets

LiteBit is een broker, waardoor je op deze exchange kunt handelen in cryptocurrencies. Ook kun je bij LiteBit cryptocurrencies bewaren. Litebit biedt de mogelijkheid om vele soorten cryptovaluta te bewaren op zogeheten “hosted wallets”. Deze ingebouwde wallets zijn beschikbaar voor onder andere de cryptovaluta’s Bitcoin, Dash, Litecoin, Navcoin, Verge, Stratis en DigiByte. Daardoor is het niet nodig om aparte software wallets te downloaden. Wel is het altijd veiliger om je cryptovaluta te bewaren in een hardware wallet dan op een exchange wallet. Het komt namelijk wel eens voor dat een exchange wordt gehackt, waarna je cryptocoins gestolen worden. Kies je er toch voor om je cryptovaluta te bewaren in een wallet op de LiteBit exchange, beveilig je account dan altijd met een 2FA: een Two Factor Authentication.

Portfolio

Misschien weet je nog niet in welke cryptovaluta je wilt investeren. Een handige tool die je hierbij kunt helpen, is de portfolio service van LiteBit. In dit portfolio kun je de waarde en de koersen van alle cryptocurrencies bijhouden. Bekijk in de grafieken wat de koers in het afgelopen uur, dag, week, maand en jaar heeft gedaan. Door te bekijken welke waarden en koersschommelingen de cryptocoins hebben doorgemaakt, krijg je meer inzicht in de coins. Op basis hiervan kun je een keuze maken in welke cryptovaluta je wil gaan handelen.

Account aanmaken LiteBit

Bij LiteBit kun je cryptovaluta gemakkelijk met iDeal aanschaffen. Maak hiervoor eenvoudig een account aan. Dit doe je door rechtsboven op de homepagina te klikken op “Nieuw account aanmaken”. Nadat je de benodigde gegevens hebt ingevuld en akkoord bent gegaan met de voorwaarden, ontvang je in je mailbox een verificatiemail. Na het doen van deze verificatie, kun je met je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord inloggen in je account. In het menu staan nu twee extra opties, namelijk “Mijn account” en “Mijn wallet”.
 
Koop nu Bitcoins & Altcoins en open een account bij LiteBit

Cryptocurrency kopen

Als je naar beneden scrollt op LiteBit, kun je direct cryptocurrencies kopen. Hier selecteer je welke cryptovaluta je wilt kopen. Ook maak je de keuze hoeveel geld in euro’s je uit wilt geven. Je ziet meteen hoeveel cryptovaluta je hiervoor terug krijgt. Dit is afhankelijk van de koers. Ook maak je een keuze voor de wallet waarnaar de cryptovaluta verstuurd moeten worden. Vul hier de walletgegevens van je een eigen software wallet of hardware wallet in, of stuur je coins naar je LiteBit hosted wallet. Naar welke wallet je de coins ook stuurt, let er altijd op dat je het wallet-adres goed controleert. Vervolgens dien je de voorwaarden te accepteren en kun je een keuze maken uit verschillende betaalmethodes. Kies je voor iDeal, dan word je naar de betaalpagina geleid.

Na het doen van je eerste aankoop, word je teruggeleid naar de website van LiteBit. Op deze pagina staat aangegeven dat LiteBit je bankrekening wilt verifiëren. Dit is een normale procedure bij exchanges. Met iDeal is het dit zeer eenvoudig. Maak simpelweg 1 eurocent over met je eigen rekening en je bankrekening is binnen een paar minuten geverifieerd. Woon je in België, dan kun je kiezen voor de optie Bancontact. Deze bankverificatie duurt doorgaans 3 werkdagen. Je kunt daarnaast kiezen voor een SEPA-machtiging. Deze verificatie duurt tevens zo’n 3 werkdagen. Zo’n 5 minuten na de verificatie, verschijnen je cryptovaluta in je wallet en kun je beginnen met handelen. Het prijsniveau bij het kopen van cryptovaluta ligt bij LiteBit relatief hoog. Je betaalt wat mining fee dan bij andere exchanges. Hier krijg je wel veel gebruiksgemak voor terug.

Cryptocurrency verkopen

Bij LiteBit is het tevens mogelijk om cryptocurrencies te verkopen. Alle cryptovaluta die je bij LiteBit kunt kopen, kun je hier ook verkopen. Ga hiervoor naar de verkooppagina op de website. Het valt je wellicht op dat de koersprijzen op de verkooppagina lager liggen dan op de aankooppagina. Dit komt door het volgende. Voor de service die LiteBit verleent wanneer jij cryptovaluta verkoopt, vragen zij een stukje omzet. Dit stukje omzet is verwerkt in de koersprijs. Het verkopen van cryptovaluta is bij LiteBit net zo gemakkelijk als het kopen van cryptovaluta. Je kunt simpelweg een bankoverschijving doen, waarna het geld in euro’s op jouw bankrekening verschijnt. Om dit te doen, geef je aan hoeveel cryptovaluta je wilt verkopen. Je dient tevens een retour op te geven, mocht de overboeking niet lukken. LiteBit verwerkt elke werkdag meerdere keren alle verkooptransacties. Afhankelijk van de bank staat het geld staat meestal na één werkdag op je bankrekening. Net als bij het kopen van cryptovaluta, ligt het prijsniveau bij het verkopen van cryptovaluta bij LiteBit ook redelijk hoog. Vind je het gebruiksgemak echter belangrijk, dan kunnen deze hogere kosten het zeker waard zijn.

Onze conclusie over LiteBit

  • Groot aanbod aan cryptocurrencies
  • Kopen en verkopen met iDeal
  • Hoge fees
  • Groot gebruiksgemak
  • Veel support

Als je je breder wil oriënteren kijk dan ook eens op ons broker overzicht!

Koop nu Bitcoins & Altcoins en open een account bij LiteBit
Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange