Altcoins

De Bitcoin is de grondlegger van de cryptocurrencies en is de basis van de cryptomunten. Alternatieven op deze coin worden ‘Alternative cryptocurrency coins’ genoemd, kortgezegd altcoins. “Altcoins” is de benaming voor alle andere cryptocurrencies die op de markt zijn. Het zijn alternatieven op de basis van de Bitcoin. Er zijn wel honderden van dit soort coins op de markt.

Veel van deze alternatieve digitale valuta zijn gemaakt met als doel om de Bitcoin te verbeteren of zelfs te vervangen. Dit proberen zij door gebreken van de Bitcoin op te lossen of te compenseren. Deze munten willen hiermee net zo groot als de Bitcoin worden en concurreren dan ook met deze munt.

Altcoins zijn vaak afgeleid van de Bitcoin en worden doorgaans op basis de beginselen van de Bitcoin opgezet. Ook hebben deze munten allemaal een eigen blockchain. Ook hebben ze eigen miners en een eigen wallet. Maar wat zijn dan de verschillen tussen deze alternatieve coins? Dat leggen we graag uit.

Altcoins

Verschillen tussen altcoins

Alternative cryptocurrency coins zijn varianten op de Bitcoin en verschilden in het begin niet veel van de Bitcoin. Het waren eerder bijna kopieën van de Bitcoin. Langzamerhand begonnen deze alternatieven steeds iets anders, beters of extra’s aan hun munt toe te voegen. Ze gingen daadwerkelijk een verbetering doorvoeren. Zo zijn er Alternative cryptocurrency coins die een hogere transactiesnelheid hebben, doordat er bijvoorbeeld meer transacties in één block van de blockchain passen. Ook zijn er altcoins die een ander algortime dan dat van de Bitcoin hebben ontwikkeld.

De verschillen van Alternative cryptocurrency coins ten opzichte van de Bitcoin worden steeds groter. Zo zijn er nu ook altcoins op de markt die een stuk meer privacy bieden dan de Bitcoin. Ook experimenteren deze alternatieve ecoins met andere programmeertalen, waardoor deze alternatieve munten meer functies hebben dan de Bitcoin. Een paar voorbeelden van altcoins zijn de IOTA, de Ripple en de Ethereum. In dit overzicht kun je alles lezen over wat deze munten te bieden hebben. Zo kun je bepalen in welke coins je wellicht wilt handelen. Er zijn ongelofelijk veel altcoins al moet in alle eerlijkheid gezegd worden dat veel projecten op sterven na dood zijn. Zie in het overzicht van coinmarketcap welke altcoins daar gelist zijn.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange