OmiseGO

OmiseGO

OmiseGO (OMG) is een cryptovaluta die op de Ethereum blockchain is gebaseerd en bestaat sinds het laatste kwartaal van 2017. Het doel van OmiseGO is om iedereen ter wereld te voorzien van een digitale portemonnee. OmiseGO is als het ware een financiële technologie waarmee real-time waarde kan worden uitgewisseld. Dit gebeurt op een peer-to-peer wijze, waarbij geen tussenkomst van derde partijen (zoals banken en centrale overheden) aan te pas komt. De blockchain van OmiseGO is sterk verbonden aan de Ethereum blockhain. Wel draait de technologie van OmiseGO op hun eigen openbare blockchain. De cryptocurrency op de OmiseGO blockchain heeft de afkorting “OMG”.

De organisatie

De cryptovaluta is ontworpen door Omise. Dit Aziatische fintech bedrijf uit Thailand bestaat sinds 2013 en heeft momenteel meer dan 130 medewerkers in dienst . Het bedrijf is niet alleen in Thailand, maar ook in Japan, Singapore en Indonesië gevestigd en blijft zich uitbreiden naar andere Aziatische landen. OmiseGO is niet het eerste project van dit bedrijf: ze bieden al jaren innovatieve zakelijke financiële oplossingen in lokale markten. Het bedrijf verdiept zich in problemen die bedrijven ervaren met het doel om hier oplossingen voor te bieden. Zo bieden ze betalingsmogelijkheden, zoals creditcardbetalingen voor e-commerce bedrijven. Dit gaat heel goed: eind 2016 is het bedrijf door Forbes erkend als “Fintech Rockstar”. Het bedrijf heeft als slogan “Unbank de Banked”. Dat is meteen de achterliggende reden waarom Omise de OmiseGO blockchain heeft opgezet.

De achterliggende reden

De voornaamste reden van het bestaan van OmiseGO, is om iedereen ter wereld de mogelijkheid te bieden om over hun eigen geld te beschikken en (internationale) betalingen te verrichten. In de westerse wereld is dat meestal al het geval, maar op veel plekken in de wereld hebben mensen vaak geen eigen bankrekening. De oorzaken hiervan zijn corruptie en armoede. Dit is precies waar OmiseGO verandering in wil brengen. Daarom heeft Omise in 2015 het Omise Blockchain Lab opgericht. Op deze manier wilden ze onderzoeken op welke manieren zij actuele problemen kunnen oplossen die zich op de wereld afspelen, dit middels blockchain technologie. Na 2 jaar van onderzoeken en testen is OmiseGO opgericht en bieden ze een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige betaaloplossing. Deze betaaloplossing is niet alleen decentraal, maar ook veilig en schaalbaar.

Toegankelijk betalingsplatform

Doordat het betalingsplatform van OmiseGO op Ethereum is gebouwd, wordt het werkelijk voor iedereen mogelijk om overal te betalen. Met het toegankelijke betalingsplatform kun je namelijk betalen hoe je maar wilt, of dit nou in fiat geld (zoals euro’s of dollars), in cryptocurrencies of in airmiles is. Je kunt het als het ware zien als een next generation waardesysteem dat tussen verschillende soorten valuta en activa werkt. Een voorbeeld van de mogelijkheden van het betalingsplatform is dat je in het buitenland met de OMG cryptovaluta kan betalen en dat de plaatselijke winkelier het geld ontvangt in zijn valuta. Het is voor iedereen heel gemakkelijk te gebruiken: betalingen kunnen allemaal via de smartphone worden gedaan en de fees (commissiekosten) zijn ook nog eens nihil.

Gedecentraliseerde exchange

Natuurlijk is het betalingsplatform de hoofdprioriteit van OmiseGO, maar ze bieden ook nog iets anders aan: een gedecentraliseerde exchange. Cryptovaluta worden tegenwoordig veelvuldig verhandeld op gecentraliseerde exchanges, waaronder Binance. Het nadeel van deze exchanges is dat ze vatbaar zijn voor fraudeurs en hackers. OmiseGO kiest voor een gedecentraliseerde exchange omdat er zo geen tussenorganisatie meer nodig is. Dit betekent niet alleen dat de trade-processen sneller verlopen en de verhandelbaarheid dus een stuk groter is; het systeem is ook een stuk beter bestand tegen mensen met slechte bedoelingen. Dat deze gedecentraliseerde manier van handelen de toekomst is, blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat de Nederlandse investeringsmaatschappij Annexum is begonnen met het uitbrengen van handel en fondsen op deze blockchain.

ICO

Voordat OmiseGO gelanceerd kon worden, was het noodzakelijk om een ICO te doen. De ICO begon op 27 juni 2017 en duurde een maand. Tijdens deze crowdfundingsactie werden OMG tokens aan grote investeerders verkocht. ICO’s zijn meestal openbaar, maar dat was bij OmiseGO niet het geval: je kon alleen op uitnodiging en na registratie deelnemen. Iedere deelnemer had zelfs een limiet aan hoeveel OMG tokens hij of zij mocht kopen. Dit om te voorkomen dat niet een paar vermogende mensen alle tokens op zouden kopen. Het doelbedrag was twintig miljoen dollar, maar de ICO was zo’n groot succes dat dit uiteindelijk 25 miljoen dollar is geworden. Vrijwel het volledige bedrag is naar onderzoek & ontwikkeling gegaan, waarbij schaalbaarheid een voornaam onderwerp was. Voor een wereldwijd project is het immers van groot belang dat de blockchain vele transacties per seconde uit kan voeren. Om het project tot een succes te maken, heeft Omise verschillende adviseurs aangetrokken, waaronder niemand minder dan Vitalik Buterin. Buterin is de oprichter van Ethereum en kon OmiseGO dus veel advies geven bij de ontwikkeling van OmiseGO.

OmiseGO kopen

De OmiseGO coin wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden. Eén van deze exchanges is Binance. Deze internationale exchange is de grootste ter wereld en is zeer professioneel. Hier kun je zo’n 50 verschillende kopen en verkopen, waaronder dus OMG. Helaas is het nog niet mogelijk om OMG coins te kopen met euro’s middels iDeal. Hier is gelukkig een oplossing voor.

Maak allereerst een account aan op Binance. Ga vervolgens naar de Nederlandse exchange LiteBit. Deze exchange biedt namelijk wel de optie aan om cryptovaluta met euro’s middels iDeal aan te schaffen. Door Bitcoins (BTC) op LiteBit te kopen, en deze naar het adres van je Binance exchange wallet te laten versturen, is het probleem opgelost. Zodra de BTC in je wallet staan, dit is op werkdagen meestal al binnen een half uur, kun je jouw Bitcoins omwisselen voor OMG coins. Lees op deze pagina onze review over Binance.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

OmiseGO wallet

Natuurlijk kun je jouw OMG coins bewaren in je Binance exchange wallet. Dit is echter niet de meest veilige optie. Exchanges kunnen worden gehackt, waarna jij mogelijk al jouw coins kwijt bent. Mocht je je coins op een exchange wallet bewaren, dan is het in ieder geval sterk aan te raden om de Two Factor Authentication in te schakelen. Ben je op zoek naar de meest veilige keuze, bewaar dan jouw OMG coins in een hardware wallet. In tegenstelling tot een exchange wallet is een hardware wallet niet gratis, maar je coins staan wel zeer veilig opgeslagen. Wil je meer informatie over de Ledger Nano S of wil je deze of een andere wallet aanschaffen, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers OmiseGO

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange