Speculeren met cryptocurrencies

Misschien heb je het al vaak voorbij horen komen: speculeren met cryptocurrencies. Maar wat houdt dit precies in? We leggen het je graag uit.

Wat is speculeren?

Bij cryptocurrencies kun je per cryptovaluta onderzoek doen naar wat doel van de currency en de technologie waarop de currency is gebaseerd. Als je het vertrouwen hebt dat deze currency in de toekomst een grote koersstijging zal maken, kun je in deze cryptovaluta gaan speculeren. Dit vertrouwen kun je baseren op de prijstrends en de koersvolatiliteit in het verleden. Als het de currency inderdaad lukt om voldoende vertrouwen van investeerders te winnen, waarna de munt in waarde stijgt, dan pak jij winst. Lukt het de currency niet, dan kun je met je speculatie zelfs je hele investering kwijtraken.

speculeren cryptocurrencies

Voordelen van speculeren

Speculeer je met cryptocurrencies, dan koop je geen cryptomunten. Hierdoor ben je ook niet de eigenaar van de cryptovaluta waarin je speculeert. Je cryptomunten kunnen dan ook niet gestolen worden door eventuele hackers. Een broker biedt dus een handelsomgeving, zonder dat jij de verantwoordelijkheid over de munten hebt. Een ander voordeel van speculatie met cryptocurrencies, is dat je met een relatief kleine inleg, grote bedragen kunt winnen. Dit komt door de CFD’s waarmee brokers werken. Dat is een zogenaamde hefboomwerking die je samen met de broker afspreekt. Een voorbeeld hiervan is 1:10. Leg je in dit geval 100 euro in, dan speculeer je met een tienvoud daarvan, namelijk 10.000 euro. Let wel dat dit bedrag ook geldt wanneer je verlies maakt. Je verdient geld als de prijs van een cryptocurrency de kant op is gegaan die jij had verwacht. Zo kun je dus niet alleen geld verdienen als de munt stijgt, maar ook als de munt daalt. Je verliest geld als je voorspelling over een stijging of een daling van een cryptocurrency niet uitkomt.

Starten met speculeren met cryptocurrencies

Speculeren met cryptocurrencies kan je doen op een broker. Brokers zijn handelsplatformen waarop je als belegger met de koersen van de cryptomarkt kunt speculeren. Enkele populaire brokers waarover wij broker reviews hebben geschreven, zijn Plus500, Markets.com, 24option en Vestle. Je kunt meer over cryptocurrency brokers lezen op de pagina broker reviews.

De risico’s

Het is van groot belang om een weloverwogen keuze te maken alvorens je gaat handelen in cryptocurrencies. De valuta van cryptocurrencies zijn zeer volatiel. Dit brengt het risico met zich mee dat je een investering volledig kan kwijtraken. Beleg daarom alleen met geld dat je bereid bent te verliezen. Er wordt al heel lang door mensen gespeculeerd. Kijk eens op Wikipedia als je meer wil weten over de geschiedenis van het speculeren.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange