Koop nu Bitcoins & Altcoins en open een account bij Binance

Binance review

Binance is een Chinese exchange die zich aanvankelijk richtte op de Chinese Markt. Nu in China de regelgeving wat betreft cryptocurrencies is veranderd, is Binance zich gaan richten op andere delen van de wereld, waaronder Europa. Deze exchange bestaat relatief kort. Na een succesvolle ICO is deze exchange midden 2017 live gegaan. Binance is een professionele exchange, waarop je momenteel zo’n 50 soorten cryptovaluta kunt kopen en verkopen. Dit kan op elk moment van de dag. In het cryptocurrency aanbod staan ook cryptovaluta tussen die door weinig andere exchanges worden aangeboden. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn als je op zoek bent naar minder bekende coins. Binance is in deze korte tijd tot een zeer populaire cryptocurrency exchange uitgegroeid. Momenteel is dit zelfs het grootste exchange-platform op de markt. Deze snelle groei komt onder andere doordat de transactiekosten voor exchangebegrippen zeer laag zijn. De transactiekosten bedragen namelijk slechts 0,10% per transactie. Ook zegt het platform razendsnel transacties te kunnen verwerken. Wat betreft ondersteuning laat Binance het te wensen over. Vragen van klanten worden zeer langzaam verwerkt.

Account aanmaken Binance

Voordat je cryptocurrencies kunt kopen bij Binance, dien je een account aan te maken. Dit is heel eenvoudig. Klik rechtsboven op de homepagina op “Register”. Helaas is er geen Nederlandse versie van de Binance website. Vul vervolgens de benodigde gegevens in, waaronder je e-mailadres en wachtwoord. Als je akkoord gaat met de voorwaarden, klik je op “Register”. Je ontvangt nu een verificatiemail in je mailbox. Deze dien je te bevestigen, waarna je direct op je Binance-account kunt inloggen. Bij het inloggen maakt deze exchange gebruik van een aanvullende veiligheidsmaatregel. Je moet hiervoor een simpel puzzeltje oplossen. Dit zorgt voor een veiliger systeem. Hierna stelt Binance je de vraag of je een 2FA in wilt stellen. Het is zeer aan te raden om dit te doen. Mocht de exchange gehackt worden, dan zijn jouw cryptovaluta beter beveiligd tegen diefstal. Binance is echter nog nooit gehackt en wordt dan ook gezien als één van de meest veilige exchanges ter wereld.

Je hebt nu een Level 1 account bij Binance. Hiermee kun je 2 BTC per 24 uur kopen/verkopen. Vind je dit te weinig, dan kun je een Level 2 account aanmaken. Bij deze verificatie dien je persoonlijke gegevens op te geven, zoals een kopie van je paspoort.

Koop nu Bitcoins & Altcoins en open een account bij Binance

Cryptovaluta kopen

Nu je een account hebt, kun je aan de slag. Hiervoor is het allereerst noodzakelijk om saldo op je account te hebben staan. Bij Binance is het niet mogelijk om cryptovaluta te kopen middels iDeal. Daarom dien je eerst in het bezit te zijn van één van deze vier cryptocurrencies: Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) of de Binance Coin (BNB). Deze coins kun je bijvoorbeeld met iDeal kopen bij de Nederlandse exchange Litebit. Verstuur de cryptovaluta vervolgens naar de wallet in je Binance acount. Om te achterhalen welk adres deze wallet heeft, ga je in Binance naar het tabblad “Funds” en kies je voor “Deposit Withdrawals”. Hier kies je de cryptocurrency die je via Litebit naar je Binance-wallet wilt sturen. Klik op “Deposit” en je ziet het ontvangstadres staan. Dit ontvangstadres vul je vervolgens in bij de betaling op Litebit. Het kan even duren voordat de cryptovaluta in je Binance-wallet staan. Zodra er bij in de history “Completed” staat, kun je beginnen met handelen.

Handelen in cryptocurrency

Als je cryptovaluta op je account in Binance hebt staan, kun je gaan handelen. Zo kun je Bitcoins verkopen voor een andere munt naar keuze. Het gebruiken van de Binance exchange is alleen niet zo gemakkelijk. De website is complexer dan de website exchanges als LiteBit. Ben je nieuw in de cryptowereld, dan kan het beste en uitdaging zijn om bij Binance te beginnen met handelen. Als je ervoor kiest om bij Binance te handelen, kun je een keuze maken uit twee platforms: Basic en Advance. De Basic weergave is al vrij complex. Wij raden dan ook aan om met dit platform te starten. Klik hiervoor op het tabblad “Exchange” en kies voor “Basic”. Vervolgens zoek je naar de afkorting van de cryptocurrency waarin je wilt handelen, bijvoorbeeld XVG (Verge). Je ziet nu allerlei informatie over de betreffende cryptomunt. Denk hierbij aan de koers, de prijs en het handelsvolume. Dit staat weergegeven in grafieken. Je kunt hier Verge kopen voor een bepaalde Bitcoin koers. Dit doe je door links onderin op “Buy XVG” te klikken. Je kunt de prijs die je wilt uitgeven zelf bepalen. In de kooporder vul je het limiet BTC in dat je uit wilt geven én de hoeveelheid XVG die je hiervoor in de plaats wilt ontvangen. Om een indruk te krijgen welk limiet redelijk is, kijk je in de tabellen aan de linkerzijde. Hier zie je in het groen je wat mensen willen betalen en in het rood voor welk bedrag men verkoopt. Zodra iemand jouw prijs accepteert, wordt de order uitgevoerd en ontvang jij XVG in je wallet. De ontvanger ontvangt in ruil jouw BTC. Voor deze order hoef je slechts 0,10% transactiekosten te betalen.

Cryptocurrency verkopen

Het verkopen van cryptocurrency op Binance gaat vrijwel hetzelfde als het kopen van cryptocurrency. Zoek naar de afkorting van de cryptocurrency die je wilt verkopen, bijvoorbeeld XVG. Voer de hoeveelheid XVG in die je wilt verkopen en geef je prijs in BTC aan die je hiervoor wilt ontvangen. Klik vervolgens op de button “Sell XVG”. Zodra iemand jouw prijs accepteert, zijn je Verge-valuta verkocht en heb je weer BTC in je wallet staan. Mocht je deze Bitcoins willen verkopen voor euro’s, dan dien je de Bitcoins eerst naar je wallet in een exchange als Litebit te versturen. Bij LiteBit is het vervolgens mogelijk om het geld naar je bankrekening te laten storten.

Onze conclusie over Binance

  • Groot aanbod aan cryptocurrencies
  • Kopen en verkopen met Bitcoins
  • Lage fees
  • Complexe, minder gebruiksvriendelijke website
  • Weinig support

Als je je breder wil oriënteren kijk dan ook eens op ons broker overzicht!

Koop nu Bitcoins & Altcoins en open een account bij Binance
Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange