Ethereum

 

Ethereum traden

Ethereum (ETH) is misschien wel de populairste altcoin. Ethereum maakt weliswaar gebruik van de blockchain technologie, maar onderscheidt zich in verschillende opzichten van de Bitcoin. Zo slaagt de blockchain van Ethereum erin om vele malen sneller en veiliger transacties te verifiëren. Daarnaast is de blockchaintechnologie van Ehtereum een stuk breder inzetbaar dan de blockchaintechnologie van de Bitcoin.

Applicatieplatform

Een goed voorbeeld van de brede inzetbaarheid van Ethereum zijn de Decentralized Apps (DApps). Met het blockchain platform van Ethereum kun je gedecentraliseerde applicaties gebruiken. Hierbij is er geen sprake van de tussenkomst van servers. Er is dus geen bedrijf bij betrokken dat de inhoud bepaalt en censuur kan opleggen. De servers zijn bij Ethereum vervangen door duizenden nodes. Deze nodes worden door Ethereum vrijwilligers over de hele wereld worden gerund. Hierdoor wordt de persoonlijke data van gebruikers niet opgeslagen in de servers van een bedrijf. Dit is een groot voordeel, want hierdoor hebben de gebruikers van Ethereum zelf de controle over hun data.

De wijzingen die gebruikers in de inhoud van de Decentralized apps maken, moeten door verschillende andere nodes worden goedgekeurd. De inhoud van deze apps worden bij wijzigingen wereldwijd gesynchroniseerd bij alle ETH gebruikers. Deze technologie maakt een transparant decentraal financieel systeem mogelijk, en in de toekomst misschien zelfs wel een peer-to-peer economie.

Smart Contracts

Het blockchain platform van Ethereum kent een eigen programmeertaal, genaamd Solidity. Programmeurs kunnen met Solidity hun eigen Decentralized Apps bouwen. Uniek hieraan is de optie om zogenaamde ‘Smart Contracts’ te ontwikkelen. Een simpel voorbeeld van het gebruik van Smart Contracts, is een transactie die alleen wordt goedgekeurd wanneer aan bepaalde condities is voldaan. Dit is natuurlijk bij de Bitcoin al mogelijk, maar ETH gaat verder.

Hoe werken de Smart Contracts van Solidity?

Deze Smart Contracts laten applicaties en systemen automatisch handelingen uitvoeren. Dit gebeurt doordat vooraf geprogrammeerde logica in het contract van de blockchain is verwerkt. Alle afspraken die in dit contract zijn verwerkt, worden hierdoor gegarandeerd nagekomen. Smart Contracts hebben vele mogelijke toepassingen. Zo ben je er met een Smart Contract in een casino zeker van dat manipulatie niet kan plaatsvinden. En bij een crowdfundingsactie weet je met een Smart Contract zeker dat jouw ingelegde geld daadwerkelijk aan de betreffende actie wordt besteedt, en niet aan iets anders. Maar er is meer: ook DAO’s zijn mogelijk met Smart Contracts.

DAO’s

“DAO” is de afkorting van ‘Decentralized Autonomous Organisation’. Deze term staat voor een virtueel bedrijf dat op de Ethereum blockchain draait. De bedrijfscontinuiteit kan middels een Smart Contract volledig worden gewaarborgd. Met een Smart Contract wordt het dus mogelijk om een volledig virtueel bedrijf te bouwen dat gedecentraliseerd en autonoom functioneert.

Ethereum kopen

De Ethereum coin wordt op verschillende exchanges te koop aangeboden.

Een veelgebruikte exchange is LiteBit. Op deze Nederlandse beurs zijn zo’n 50 cryptovaluta te koop, waaronder dus de ETH. Een groot voordeel van deze exchange is dat je de coins eenvoudig middels iDeal kunt betalen. LiteBit heeft een eigen wallet dienst. Hierdoor kun je jouw cryptovaluta op de exchange bewaren. Lees op deze pagina onze review over LiteBit.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om met Ethereum te handelen bij een broker als Plus500. Nadat je bij deze broker een account hebt aangemaakt, kun je met iDeal, PayPal of creditcard geld storten naar Plus500. Hierna kun je eenvoudig handelen. Wil je liever eerst oefenen, dan is dit mogelijk met het gratis demo-account op Plus500. Lees op deze pagina onze review over Plus500.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Ethereum wallet

Wanneer je bij de exchanges LiteBit handelt in Ethereum, kun je deze coins gratis opslaan in je exchange wallet. Dit is een veelgebruikte en gebruiksvriendelijke exchange-wallet. Wel is het verstandig om de 2 Factor Authentication in te schakelen. Mocht de exchange gehackt worden, dan zijn jouw valuta beter beveiligd tegen diefstal. In de Coinbase wallet is het bovendien mogelijk om Bitcoins en Litecoins te bewaren.

Ledger Nano S

Wil je geen risico lopen om je ETH coins te verliezen, dan kun je het beste kiezen voor een hardware Ledger Nano S wallet. Deze wallet kun je via USB aan de computer aansluiten. Transacties kun je met deze wallet dubbel controleren en bevestigen. Op deze hardware wallet kun je naast Ethereum ook vele andere altcoins en de Bitcoin bewaren. De Ledger Nano S is in tegenstelling tot de meeste software wallets niet gratis. Toch zijn er een aantal goede redenen om voor een hardware wallet te kiezen. Behalve dat je cryptovaluta goed beveiligd zijn, is het tevens mogelijk om verschillende soorten cryptovaluta op deze wallet te bewaren. Wil je meer informatie over de Ledger Nano S of wil je deze of een andere wallet kopen, ga dan naar de onze wallets pagina.

Koers Ethereum

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange