Handelen in binaire opties

Wat zijn binaire opties?

Het handelen in binaire opties wordt steeds populairder bij beleggers. Binaire opties zijn een vorm van financiële opties. Een financiële optie is het recht om een bepaald goed binnen de afgesproken periode te verkopen of kopen. Hier kan al een prijs voor afgesproken zijn, maar dat is niet noodzakelijk.
Binaire opties zijn een complexere variant van de financiële opties. Normale financiële opties worden meer waard als ze meer in the money raken, maar bij een binaire optie wordt bij verval van de optie helemaal niets of een vast bedrag uitgekeerd. Bij binaire opties wordt voornamelijk gehandeld in aandelen, valuta’s, indices of grondstoffen. Sinds 2019 is handelen in binaire opties in Nederland verboden. Handelen in opties is uiteraard wel toegestaan.

binaire opties

Digitale optie

Een binaire optie wordt ook wel een digitale optie genoemd. Binaire opties worden nooit eigendom van de belegger. Binaire opties hebben een lage technische en financiële drempel om in te kunnen stappen en worden via verschillende media online aangeboden. Maar het is een riskant beleggingsproduct waarbij de belegger enkel mag gokken wat de koers van een financieel product wordt. Je sluit als het ware een weddenschap af over de richting waarin een koers zich zal gaan ontwikkelen. Bij een goede inschatting kan je tot 85% van de waarde van de optie verdienen.

Expiratietijd, startkoers en beloningspercentage bij binaire opties

Bij binaire opties zijn er drie zaken van belang. In de eerste plaats is dat de expiratietijd. Dit is de tijd tussen het moment dat de belegger een optie koopt en het moment dat het optiecontract sluit. Deze tijd kan verschillen van 60 seconden tot een langere termijn ver in de toekomst. Op het moment dat de digitale optie definitief gekocht wordt door de belegger is er een startkoers. Dit is de waarde van het product op het moment van kopen. De laatste term die belangrijk is, is het beloningspercentage. Dit is het percentage dat de broker aanbiedt als de belegger in the money eindigt. Deze percentages zijn vaak afhankelijk van het risico van de belegging. Bij binaire opties is dit percentage bekend voordat de opties gekocht worden.

Hoe werkt handelen in binaire opties?

Bij binaire opties zijn vier typen te onderscheiden, one touch, high/low, 60 seconds en pair trading. De one touch opties kennen een hoger rendement dan de andere opties, maar brengen wel meer risico met zich mee.

One touch methode

Bij de one touch methode zijn twee scenario’s mogelijk op het moment dat de optie verloopt: in the money en out of the money. De belegger moet voorspellen of de koers een bepaald niveau haalt op het moment dat de optie verloopt. Als de optie dat niveau haalt (in the money) wordt de inleg en het rendement uitgekeerd. Als de optie dat niveau niet haalt (out of the money) verliest de belegger de inleg. Deze methode is risicovoller dan de high/low methode en biedt vaak een hoger rendement.

one touch

High/low opties

Binnen de high/low optie wordt een onderscheid gemaakt tussen de putoptie en de calloptie. Bij de putoptie wordt uitgekeerd als de koers daalt, bij de calloptie wordt uitgekeerd als de koers stijgt. De koers van het product zal op de expiratietijd dan hoger moeten liggen dan op het moment dat de optie gekocht is. Als er winst uitgekeerd wordt, krijgt de belegger de inleg terug en wordt een vooraf vastgesteld rendement uitgekeerd. Vaak is dit een rendement van 80% of hoger.

60 seconds (turbo)

Dit type binaire optie is een snelle manier om geld te verdienen. Deze opties hebben maar een korte looptijd van slechts één minuut en daardoor kan je snel veel geld verdienen. Maar deze optie is ook erg risicovol.

Pair trading

Bij pair trading voorspel je niet of de koers gaat stijgen of dalen, maar kies je voor hetzelfde soort aandelen. Hiermee neem je callopties op de laagst koers en putopties op de hoogste koers. De callopties zijn hier de underperformer en de putoptie de outperformer. Bij het kopen van deze opties voorspel je als het ware dat de outperformer zal gaan dalen en de underperformer zal gaan stijgen. Hierdoor zal de markt als het ware weer in balans raken. Bij sommige brokers wordt deze vorm van beleggen nog eenvoudiger gemaakt. Je kiest dan een paar en voorspelt welke van deze twee bedrijven het beste gaat presteren. Als je gekozen hebt voor het juiste bedrijf, behaal je een flinke winst.

Wat zijn de voordelen?

  • Eenvoudig, lage technische en financiële drempel
  • Hoog rendement tot 85%
  • Veel verschillende strategieën en methodes

Wat zijn de risico’s?

  • Vaak alleen mogelijk met een korte looptijd
Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange