Tezos

 

Tezos traden

Tezos (XTZ) is een nieuwe gedecentraliseerde blockchain. Het project is opgezet voor het bouwen van een modulaire blokketen waarmee Smart Contracts kunnen worden ontwikkeld. De blockchain heeft bovendien een ingebouwd Consensus Systeem. Middels dit systeem worden conflicten over de ontwikkeling van het netwerk vermijd. Ze zijn van mening dat de toekomst van cryptocurrencies niet gebaseerd moet zijn op geschillen, splitsingen (forks) en alsmaar meer lanceringen van munten, maar op eenheid en “commonwealth”. Als reactie op de massaproductie van tokens heeft de oprichter, Arthur Breitman, door zijn eigen algoritme een nog niet geclaimde naam laten genereren die in het Engels uitgesproken kon worden, en dat werd ‘Tezos’.

De laatste cryptocurrency

Bitcoin was de eerste cryptocurency. Vervolgens presenteerde Ethereum zichzelf als een verbeterde versie van Bitcoin, met Smart Contracts geschikt voor B2B-implicaties. Nu heeft Tezos zich op de markt gebracht als een munt met Smart Contracts, die volledig aanpasbaar is aan de toekomst. Tezos verbetert de beste aspecten van Bitcoin en Ethereum, wat momenteel de twee grootste coins zijn in de cryptowereld, en noemt zichzelf ook wel “de laatste cryptocurrency”. Een aantal kenmerken zijn Self-Amending Cryptographic Ledger, Smart Contracts met formele verificatie, Proof-of-Stake en de programmeertaal OCaml.

Self-Amending Cryptographic Ledger

Een voorbeeld van zo’n verbetering zijn de Smart Contracts. Het systeem is weliswaar gebaseerd op de Smart Contracts van Ethereum, maar de structuur van Tezos is geavanceerder. Het protocol is een Self-Amending Cryptographic Ledger en heeft namelijk het vermogen om naar verloop van tijd te evolueren en nieuwe innovaties te implementeren. De flexibiliteit is geïnspireerd op het spel “Nomic”, waarbij het veranderen van de regels een regel van het spel is.

Smart Contract met formele verificatie

Het whitepaper van Tezos gaat in op de manier waarop Ethereum met Smart Contracts werkt. Ethereum laat Smart Contracts namelijk zo lang als ze willen namelijk tegen een vergoeding werken. Tezos is van mening dat dit andere mijnwerkers ontmoedigt om transacties te verifiëren. Daarom heeft men voor een harde limiet van het aantal stappen gekozen. Om succesvol en effectief goed opgezette slimme contracten te ontwikkelen die geen kwetsbaarheden en fouten bevatten, is er gekozen voor een extra Smart Contract Language, genaamd Michelson. Deze toevoeging zorgt voor optimale veiligheid, correctheid en snelheid van het systeem. Ook is er gekozen voor formele verificatie, dat wiskundig de juistheid van code kan bewijzen.

Proof-of-Stake

In tegenstelling tot Bitcoin, die werkt met een Proof-of-Work-systeem, heeft Tezos ervoor gekozen om met een Proof-of-Stake (PoS)-systeem te werken. Dit heeft volgens het team van Tezos verschillende voordelen. Zo worden alle goedkeuringen virtueel (en niet fysiek) uitgevoerd. Hiermee wordt het probleem van dubbele uitgaven opgelost. Ook zijn er geen grote hoeveelheden elektriciteit en geen mijnbouwhardware vereist, maar wordt er gestreefd naar een gedistribueerde consensus. In tegenstelling tot veruit de meeste cryptovaluta, kun je Tezos dus niet minen. Hierdoor blijft de kracht in de handen van de munthouders, in plaats van de miners.

OCaml

Bitcoin is geschreven in de programmeertalen C en C++ en Ethereum is geschreven in de programmeertaal Solidity. Tezos heeft gekozen voor een heel ander soort taal, genaamd OCaml. Dit is een zeer krachtige en flexibele programmeertaal. Tezos heeft voor deze taal gekozen, en niet voor de taal van Bitcoin of Ethereum, omdat het team claimt dat C en C++ mogelijke beveiligingskwestbaarheden en technische problemen hebben. Tezos claimt verder dat Solidity een moeilijke taal is om aan te werken.

Grootste ICO ooit

In het tweede kwartaal van 2017 is er een ICO crowdsale geweest. Deze ICO van Tezos heeft alle records gebroken. Het bedrijf heeft maar liefst 232 miljoen dollar opgehaald, waarmee het de grootste ICO ooit is. Er zijn verschillende zaken die aan deze succesvolle ICO hebben bijgedragen. Zo krijgen Tezos-ontwikkelaars de mogelijkheid om protocol-updates voor te stellen. Tezos maakte zichzelf vervolgens populair door munthouders de mogelijkheid te geven om te stemmen over deze veranderingen in de munt. De ontwikkelaars ontvangen vervolgens een beloning voor hun bijdrage. Elke eigenaar van “Tezzies” heeft dus stemrecht, hierbij is het onbelangrijk hoeveel munten ze hebben. De Tezos coins worden “Tez” genoemd en “Tezzies” is hier het meervoud van. In beginsel zullen er 10 miljard (10 000 000 000) coins op de markt komen, waarvan de kleinste eenheid één cent is.

Democratie

Met de mogelijkheid tot stemmen imiteert Tezos in wezen een democratie. Wanneer je dus deelneemt aan een netwerk, accepteer je automatisch dat de democratische stem van iedere munthouder bepalend zal zijn voor de manier waarop het protocol zich ontwikkelt, ook als jouw kandidaat (in dit geval de ontwikkelaar van jouw voorkeur) niet wint. Deze ‘democratie’ heeft het doel om hard forks te voorkomen, zoals dit bij Bitcoin en Ethereum is gebeurd.

Het team

Het team van Tezos is anders dan de meeste teams die achter blockchains schuilgaan. Tezos is namelijk opgericht en ontwikkeld door een in 2013 getrouwd stel: Arthur Breitman en Kathleen Breitman Dit is een unieke combinatie, omdat vrouwen in de blockchainwereld redelijk zeldzaam zijn. Het team heeft zeer interessante kennis in huis. Arthur heeft toegepaste wiskunde, computerwetenschap en natuurkunde gestudeerd in Frankrijk en is later naar de Verenigde Staten verhuisd om financiële wiskunde te studeren. Kathleen heeft gewerkt bij een bedrijf dat blockchain-implicaties onderzoekt in de financiële wereld. Met de kennis die Kathleen in huis heeft, hopen investeerders dat zij Smart Contracts van Tezos in de bedrijfswereld weet te leiden. Samen met de ondersteuning en expertise van Tim Draper, investeerder in onder andere Skype en Baidu, zou dit best eens kunnen lukken.

Tezos kopen

Op dit moment is Tezos nog niet te koop op de meeste exchanges.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Tezos wallet

Op dit moment zijn er nog geen wallets beschikbaar waarop je Tez coins kunt bewaren.

Koers Tezos

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange