Bitvavo review

Met veel plezier hebben wij deze Bitvavo review gescheven. Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die in 2018 werd opgericht. Bitvavo biedt gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen, verkopen en op te slaan. De exchange heeft een breed aanbod van meer dan 50 verschillende cryptocurrencies en maakt het mogelijk om deze te verhandelen tegen euro’s en andere cryptocurrencies.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Betrouwbaarheid

Bitvavo heeft een goede reputatie als het gaat om betrouwbaarheid. De exchange heeft een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. Dit betekent dat Bitvavo zich moet houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving omtrent cryptodiensten. Daarnaast biedt Bitvavo een 2-factor authenticatie aan om de veiligheid van accounts te waarborgen. Ook heeft Bitvavo een klantenservice die goed bereikbaar is en snel antwoord geeft op vragen.

Gebruiksvriendelijkheid

Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke exchange. Het platform is overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren. Ook is het aanmaken van een account en het verifiëren van persoonlijke gegevens eenvoudig. Het kopen en verkopen van cryptocurrencies gaat snel en soepel. Het enige nadeel is dat de exchange geen mobiele app heeft, wat voor sommige gebruikers een beperking kan zijn.

Transparantie

Bitvavo is zeer transparant over de kosten die ze rekenen. De exchange hanteert een duidelijk en begrijpelijk kostenmodel waarbij gebruikers vooraf kunnen zien hoeveel kosten er in rekening worden gebracht voor een transactie. Ook is Bitvavo transparant over de veiligheidsmaatregelen die ze nemen om gebruikers te beschermen.

Veiligheid

Bitvavo neemt de veiligheid van haar gebruikers serieus en heeft daarom verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van accounts te waarborgen. Zo biedt Bitvavo een 2-factor authenticatie aan en slaat het bedrijf de meeste cryptocurrencies offline op. Daarnaast werkt Bitvavo met een stichting genaamd Bitvavo Payments, waardoor de cryptocurrencies van gebruikers apart worden gehouden van het vermogen van Bitvavo zelf.

Kosten

Bitvavo hanteert een duidelijk en transparant kostenmodel waarbij gebruikers vooraf kunnen zien hoeveel kosten er in rekening worden gebracht voor een transactie. De kosten zijn tussen de 0,03% en 0,25% en dit is laag in vergelijking met andere exchanges. Bitvavo rekent bijvoorbeeld geen stortingskosten en vraagt alleen een percentage over de transactie bij het kopen of verkopen van cryptocurrencies.

Wat maakt Bitvavo anders dan andere platforms?

Er zijn verschillende aspecten die Bitvavo anders maken dan andere cryptocurrency platforms. Hieronder zal ik enkele belangrijke punten benoemen:

  1. Breed aanbod van cryptocurrencies: Bitvavo biedt een breed scala aan cryptocurrencies aan, meer dan 50 in totaal, die verhandeld kunnen worden tegen euro’s en andere cryptocurrencies. Hierdoor is er voor gebruikers veel keuze en diversiteit.
  2. Gebruiksvriendelijkheid: Bitvavo staat bekend om de gebruiksvriendelijke interface van het platform. Het is eenvoudig om een account aan te maken, transacties uit te voeren en de geschiedenis van transacties te bekijken.
  3. Lage kosten: Bitvavo hanteert een duidelijk en transparant kostenmodel waarbij de kosten voor transacties relatief laag zijn. Bitvavo vraagt bijvoorbeeld alleen een percentage over de transactie bij het kopen of verkopen van cryptocurrencies en rekent geen stortingskosten.
  4. Officiële registratie bij De Nederlandsche Bank: Bitvavo is een van de weinige cryptocurrency platforms die een officiële registratie heeft bij De Nederlandsche Bank als aanbieder van cryptodiensten. Dit betekent dat Bitvavo zich moet houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving omtrent cryptodiensten, wat de betrouwbaarheid en veiligheid van het platform versterkt.
  5. Veiligheid: Bitvavo neemt de veiligheid van haar gebruikers serieus en heeft daarom verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van accounts te waarborgen. Zo biedt Bitvavo een 2-factor authenticatie aan en slaat het bedrijf de meeste cryptocurrencies offline op.

Al deze aspecten samen maken Bitvavo een uniek en aantrekkelijk cryptocurrency platform voor zowel beginnende als ervaren gebruikers.

Hoe maak ik een account bij Bitvavo aan?

Het aanmaken van een account bij Bitvavo is eenvoudig en snel. Volg de onderstaande stappen om een account aan te maken:

  1. Ga naar de website van Bitvavo.
  2. Klik op de knop “Registreren” in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Vul je e-mailadres, wachtwoord en akkoord met de gebruiksvoorwaarden in en klik op “Account aanmaken”.
  4. Je ontvangt nu een e-mail van Bitvavo met een verificatiecode. Vul deze code in op de website en klik op “Verifieer”.
  5. Je account is nu aangemaakt! Om gebruik te kunnen maken van het platform moet je je account verifiëren en eventueel persoonlijke gegevens invoeren, zoals je naam en adres.

Houd er rekening mee dat Bitvavo verplicht is om de identiteit van haar gebruikers te verifiëren vanwege wet- en regelgeving omtrent cryptodiensten. Je moet dus een geldig identiteitsbewijs uploaden en mogelijk ook een adresbevestiging. Het verificatieproces kan enkele werkdagen in beslag nemen. Na verificatie kan je beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

We hopen dat je onze Bitvavo review met plezier hebt gelezen.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange