BitShares

BitShares traden

BitShares tradenBitShares (BTS) is één van de oudste crypto’s die er bestaan. Het bedrijf achter Bitshares is al sinds 2014 operatief, maar was eerst bekend onder de naam ProtoShares (PTS). Het is echter niet zozeer een munt of een blockchain toepassing. Je kunt het eerder zien als een volledig platform dat uit meerdere lagen bestaat. Het is een decentraal financieel netwerk, waarop onder andere ontwikkelaars, bedrijven en investeerders de mogelijkheid hebben om samen te werken. Naast een interessant concept is Bitshares traden ook absoluut de moeite waard.

Het verschil met Bitcoin

Het is niet gemakkelijk om op een simpele manier aan te duiden wat BitShares is, omdat het zo’n groot systeem is. Er zijn een aantal gelijkenissen met de blockchain van Bitcoin, maar er is vooral een groot verschil op te merken. Dat verschil is dat BitShares geen technologische blockchainproblemen heeft. BitShares heeft zich verder ontwikkeld door een systeem en platform op zichzelf te creëren. Hierdoor hoeft er niet steeds weer naar oplossingen voor problemen te worden gezocht. Deze problemen worden voorkomen door de bijzondere technologie waar BitShares gebruik van heeft gemaakt.

Blokketentechnologie Graphene

BitShares maakt gebruik van een modulaire blockchaintechnologie. Deze blockchaintechnologie heeft de naam Graphene. Graphene is ontwikkeld door Dan Larimer: een grote naam in de blockchaintechnologie. Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt naar een project dat hij als zijn grote droom ziet: EOS. Niet zo verwonderlijk dat EOS veel gelijkenissen vertoont met BitShares. De technologie achter Graphene gebruikt C++ als programmeertaal. Dit is een programmeertaal die veel developers machtig zijn. Deze toegankelijkheid zorgt ervoor dat veel mensen zich bij de ontwikkeling van dit open-source project aansluiten.

Waarom opgericht?

De gedachte achter BitShares is dat iedereen toegang moet hebben tot financiële diensten. Traditionele banken zijn gecentraliseerd. Hierbij is er sprake van een derde partij én je hebt een bankrekening nodig. Het BitShares team constateerde dat lang niet iedereen een bankrekening heeft, maar dat er wel heel veel mensen zijn die een smartphone tot hun beschikking hebben. Daarom hebben zij BitShares opgericht. BitShares maakt financiële diensten decentraal en maakt dit voor iedereen in het publieke domein beschikbaar. Iedereen met een smartphone kan dus toegang tot deze diensten krijgen.

Decentraal en open-source

BitShares is volledig open-source en is bovendien decentraal. In de praktijk houdt dit in dat het platform in het publieke domein actief is, zonder dat er een bepaalde structuur of bepaalde regels aan het systeem worden opgelegd of veranderd. De gemeenschap is daardoor volledig beschermd en is bovendien vrij om van alle diensten van het platform gebruik te maken. Dit wordt gewaardeerd, want BitShares is een succesvol project met een actieve community.

Wat kun je met Bitshares?

BitShares biedt verschillende financiële diensten aan. De twee voorname diensten zijn een decentrale exchange en een mogelijkheid tot bankieren.

  • Een decentrale exchange

Bitshares heeft een handelsplatform zonder centrale partij. Deze exchange werkt automatisch. Een groot voordeel van deze exchange is de ‘stable coins’. Deze coins zijn door het team uitgebracht. Stable coins zijn coins die in tegenstelling tot de meeste cryptovaluta weinig fluctueren. Ze vertegenwoordigen een bepaalde waarde die je kunt vergelijken met de euro of de dollar. Deze stable coins heten dan ook respectievelijk bitEUR en bitUSD. Je kan jouw cryptocoins altijd omwisselen naar deze stable coins. De BitShares exchange maakt het dus mogelijk om met fiat geld te traden, zonder dat je euro’s of dollars op de exchange hoeft te storten. Dit is vaak gunstig in verband met de wet- en regelgeving van verschillende landen.

  • De mogelijkheid tot bankieren

BitShares is een P2P beurs, waardoor het mogelijk is om op de blockchain van BitShares te bankieren. Je kunt BitShares vergelijken met de mogelijkheden van grote traditionele beurzen. Een groot verschil is echter dat Bitshares op basis van ‘gezond bankieren’ werkt. BitShares handhaaft altijd een minimale hoeveelheid van 200% van de aangeboden activa in reserve, of het nu gaat om euro, dollar, goud of olie. Traditionele banken hebben vaak een klein reserve van bijvoorbeeld 10%, wat hen zeer kwetsbaar maakt. Door de wijze waarop BitShares te werk gaat, worden problemen voorkomen en zijn investeerders en beleggers ook blij.

Razendsnel

Doordat de BitShares blockchain op de Graphene-technologie is ontwikkeld, is deze razendsnel. Het genereren van één block is in slechts 1,5 seconden gedaan. Dit betekent dat er tot wel 100.000 transacties per seconde kunnen worden afgehandeld. Dit is een enorm aantal als je je bedenkt dat alle creditcardtransacties per wereld in die 100.000 transacties per seconde passen.

Grootse plannen

BitShares heeft grootste plannen en bieden naast stable coins ook bitAssets aan. Met bitAssets kun je een coin creëren die een bepaald product of dienst vertegenwoordigt. Dit kan ieder denkbaar idee zijn. Wil je bijvoorbeeld ‘assets’ zoals huizen verhandelen op het BitShares platform, dan noem je de coin bitHOME.

Een ander doel van BitShares is om de ‘NASDAQ’ voor blockchain-gerelateerde oplossingen te worden. Dit is natuurlijk een enorm project, waarvoor BitShares een ‘affilate-programme’ heeft opgezet. Hiermee kan iedereen geld verdienen. Als je ervoor kiest om een affiliate te worden, kunnen andere mensen via jou een ‘Lifetime Members Account’ afsluiten. Aan iedereen die dit doet, verdien jij $100 dollar. Ook ontvang je  80% van de totale transactiekosten die het aangebrachte lid maakt.

BitShares kopen

Een populaire exchange waarop je BTS kunt kopen is Binance. Deze internationale exchange is de grootste ter wereld en is zeer professioneel. Hier kun je zo’n 50 verschillende kopen en verkopen, waaronder dus BTS. Helaas is het nog niet mogelijk om BTS coins te kopen met euro’s middels iDeal. Hier is gelukkig een oplossing voor.

Maak allereerst een account aan op Binance. Ga vervolgens naar de Nederlandse exchange LiteBit. Deze exchange biedt namelijk wel de optie aan om cryptovaluta met euro’s middels iDeal aan te schaffen. Door Bitcoins (BTC) op LiteBit te kopen, en deze naar het adres van je Binance exchange wallet te laten versturen, is het probleem opgelost. Zodra de BTC in je wallet staan, dit is op werkdagen meestal al binnen een half uur, kun je jouw Bitcoins omwisselen voor BTS coins. Lees op deze pagina onze review over de exchange Binance. Naast BitShares aanschaffen kan je ook BitShares traden.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

BitShares wallet

Wanneer je bij de exchange Binance handelt in BTS, kun je deze coins gratis opslaan in je exchange wallet. Dit is een veelgebruikte en gebruiksvriendelijke exchange-wallet. Wel is het verstandig om de 2 Factor Authentication in te schakelen. Mocht de exchange gehackt worden, dan zijn jouw valuta beter beveiligd tegen diefstal.

Ledger Nano S

Wil je geen risico lopen om je BTS coins te verliezen, dan kun je het beste kiezen voor een hardware Ledger Nano S wallet. Deze wallet kun je via USB aan de computer aansluiten. Transacties kun je met deze wallet dubbel controleren en bevestigen. Op deze hardware wallet kun je naast BTS ook vele andere altcoins en Bitcoin bewaren. De Ledger Nano S is in tegenstelling tot de meeste software en exchange wallets niet gratis, maar is wel een stuk veiliger dan een exchange wallet en een software wallet. Vooral wanneer je BTS coins voor langere tijd wilt ‘holden’ is een hardware wallet aan te raden. Wil je meer informatie over de Ledger Nano S of wil je deze of een andere wallet kopen, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers BitShares

 

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange