Cryptocurrency verkopen

Misschien heb je jouw cryptocurrencies al een tijd in je portefeuille zitten en heb je er aardig wat winst op gemaakt. Je vind het mooi geweest en wil graag je cryptocurrencies verkopen. Met andere woorden: je wilt je cryptovaluta omzetten in fiatgeld, zoals de euro.

Cryptovaluta verkopen bij brokers

buy sellCryptovaluta verkopen kun je het makkelijkst doen bij brokers. Bij brokers handel je direct met de dienst zelf. Een order plaatsen gaat daardoor over het algemeen snel en gemakkelijk. Ook ben je zeker van de koers zodra je cryptovaluta verkoopt. Wil je cryptocurrencies van de hand doen, dan log je in op de website van de broker. Hier zie je een overzicht van de waardes van de cryptocurrencies. Afhankelijk van de broker zie je aan de linker of rechter kant van het overzicht een tweetal knoppen met “kopen” en “verkopen”. Als je klikt op “verkopen”, kun je de hoeveelheid cryptocurrencies invullen voor de koers die de currency op dat moment heeft.

Waar moet je op letten?

cryptocurrencies verkopen

Niet alle brokers accepteren alle cryptocurrencies. Zo kun je bij de ene broker alleen Bitcoins verkopen, en kun je bij andere brokers ook Ethereum, Litecoin en andere altcoins verkopen. Altcoins kun je overigens niet overal direct om laten zetten in euro’s. In zulke gevallen moet je altcoins dan eerst via een exchange omzetten in Bitcoins. Wil je dit liever niet, kies dan voor een broker die altcoins direct omzet in euro’s. Ook moet je letten op de kosten die zijn verbonden aan het slijten van je cryptovaluta. De transactiekosten zijn vaak een vast bedrag, wat dit zeker bij kleine verkooporders een belangrijke factor is. Tot slot maken niet alle brokers je geld even snel over. Verkoop je cryptocurrencies aan buitenlandse partijen, dan kan het wel enkele dagen duren voordat de euro’s op je rekening staan.

Currencies verkopen zonder overdrachtskosten?

Natuurlijk kun je ook op verschillende forums en andere platformen terecht om de currencies te van de hand te doen zonder overdrachtskosten. Dit is echter af te raden vanwege het feit dat dit een hele makkelijke manier is om opgelicht en/of gehackt te worden. Het is daarom aan te raden om je cryptomunten altijd aan een erkende broker te verkopen. Zo sluit je dit risico uit.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange