NEO

 

Neo traden

De altcoin NEO (NEO) is begonnen onder de naam AntShares, maar is op 24 juli 2017 een naamsverandering ondergaan. De blockchain en de valuta NEO is ontwikkeld door een Chinees bedrijf, genaamd Onchain. De valuta was voorheen vooral populair in China en andere landen in Azië, maar neemt momenteel ook flink in populariteit toe in westerse landen, waaronder Europa.

NEO wordt wel eens de Chinese Ethereum genoemd. Dit omdat de munt verschillende gelijkenissen heeft met ETH. Beide altcoins hebben namelijk een blockchain met als doel om een nieuwe decentrale economie te ontwikkelen. Een decentrale economie, waarbij online fysieke producten kunnen worden ingezet om zo de handel te bevorderen. Een andere belangrijke overeenkomst gaat over Smart Contracts.

Smart Contracts

Zowel de blockchain van Ethereum als de blockchain van NEO ondersteunen Smart Contracts. Smart Contracts maken het mogelijk om processen op de blockchain te automatiseren. Zo kan een Smart Contract ervoor zorgen dat een transactie alleen wordt goedgekeurd als er aan bepaalde condities is voldaan. De Smart Contracts worden NeoContracts genoemd. Deze maken het mogelijk om toepassingen in de blockchain volgens bepaalde logica te programmeren. Processen en transacties kunnen hiermee worden geautomatiseerd. NEO meet zich hiermee aan twee zeer grote cryptocurrencies: niet alleen Ethereum, maar ook de Bitcoin.

Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken waarin de NEO zich onderscheidt van de Ethereum. Een goed voorbeeld van zo’n verschil is de programmeertaal van de blockchain.

Programmeertalen

Zoals gezegd ondersteunt de cryptovaluta NEO net als Ethereum Smart Contracts. De manier waarop deze Smart Contracts kunnen worden geschreven, verschilt echter. Dit verschil zit in de programmeertaal waarmee programmeurs applicaties op de blockchain kunnen ontwikkelen.

Voor het schrijven van een Smart Contract op de Ethereum blockchain, is het voor programmeurs noodzakelijk om de programmeertaal Solidity eigen te maken. Dit is de eigen programmeertaal van Ethereum. Pas als programmeurs deze taal hebben geleerd, kunnen zij iets op de blockchain van Ethereum bouwen.

NeoContracts

Om een Smart Contract op de blockchain te schrijven, is het niet noodzakelijk om een programmeertaal te leren die specifiek voor NEO is ontwikkeld. De NeoContracts kunnen namelijk in verschillende algemene programmeertalen worden geschreven. NEO ondersteunt op dit moment de programmeertalen Java, Kotlin, C#, VB.Net en F#. NEO is druk bezig om nog meer talen aan dit rijtje toe te voegen, zoals JavaScript, Python, C, C++ en Go. Veel programmeurs kennen reeds één of meerdere van deze programmeertalen, waardoor zij geen nieuwe taal hoeven te leren alvorens zij applicaties op de NEO-blockchain kunnen ontwikkelen.

Deze lage drempel om de blockchain van NEO te gebruiken, maakt het voor programmeurs aantrekkelijk om te kiezen voor deze blockchain. Dat betekent dat er steeds meer toepassingen op deze blockchain zullen komen, en dat is natuurlijk een groot voordeel.

Virtual Machine technologie

Bij een aantal grote cryptovaluta, waaronder de Bitcoin en de Ethereum, is de schaalbaarheid een groot probleem. De blokken van deze blockchains zijn klein, waardoor de transacties relatief langzaam worden verwerkt en de fees relatief hoog zijn. Bij NEO is er geen sprake van schaalproblemen. Deze cryptovaluta kan namelijk onbeperkt schalen. Dit is mogelijk door de zogeheten ‘Virtual Machine’ technologie. Deze technologie brengt NeoContracts ten uitvoering. Hierdoor kan de NEO-blockchain sneller én meer transacties verwerken. Dat blijkt wel uit de cijfers: Ethereum kan 15 transacties per seconde uitvoeren, waar NEO 10,000 transacties per seconde kan verwerken.

NEO kopen/ verkopen

De cryptovaluta NEO wint snel aan populariteit, maar is op dit moment nog niet te koop op de Nederlandse exchange LiteBit. Wil je NEO kopen, dan bevelen wij aan om deze op de internationale exchange Binance te kopen. Deze exchange is één van de grootste exchanges ter wereld. De website is misschien wat complex wanneer je hier voor het eerst cryptocurrencies koopt. Wel biedt Binance interessante exchanges opties aan, die wellicht interessant voor je kunnen zijn. Kies je ervoor om NEO te kopen bij Binance, dan kun je gratis een account aanmaken.

Helaas is het niet mogelijk om cryptovaluta op Binance te kopen met euro’s. De oplossing hiervoor is om Bitcoins of Ethereum om te ruilen voor NEO. Heb je al BTC of ETH in je bezit, dan kun je deze vanuit je huidige wallet naar je Binance exchange wallet versturen. Heb je nog geen Bitcoins of Ethereum, dan kun je deze aanschaffen op de exchange LiteBit. Op exchange kun je gemakkelijk euro’s middels iDeal betalen. De aangekochte BTC of ETH kun je vervolgens naar je Binance exchange wallet versturen. Vervolgens ruil je deze om voor NEO coins. Maar let op: in tegenstelling tot vrijwel alle cryptovaluta, is de NEO coin niet deelbaar. Je kunt bijvoorbeeld geen 0,25 coin kopen. Lees op deze pagina onze review over Binance.

Plus500

Het is tevens mogelijk om NEO te kopen of verkopen op het brokerplatvorm Plus500. Bij een broker speculeer je op de prijs van deze cryptovaluta. Een voordeel hierbij is dat je niet met wallets en keys werkt. Je kunt eenvoudig een account aanmaken bij Plus500. Vervolgens kun je met iDeal, PayPal of creditcard geld versturen naar je Plus500 wallet. Hierna kun je direct beginnen met handelen. Wil je graag eerst oefenen? Dat is geen probleem. Je kunt bij deze broker namelijk oefenen met een gratis demo-acount.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

NEO wallet

NEO coins zou je in principe in je Binance exchange wallet kunnen laten staan. Ons advies is echter om alleen de coins waarin je aan het handelen bent, op de exchange te laten staan. Het wil wel eens voorkomen dat een exchange wordt gehackt. Om de kans aanzienlijk te verkleinen dat jouw coins worden gestolen, doe je er goed aan om in de 2 Factor Authentication in te schakelen op de exchange. Verder is het verstandig om de coins waarmee je niet aan het handelen bent, in een beter beveiligde wallet op te slaan. Op de website vind je een overzicht van alle wallets waarin je de NEO kunt bewaren. Klik links onderaan de webpagina op ‘English’ voor een Engelse website.

Ledger Nano S

Sinds kort is het mogelijk om de cryptocurrency NEO in de Ledger Nano S op te slaan. Dit is een hardware wallet waarin je cryptovaluta zeer veilig in kunt bewaren. Je beheert zelf de private keys. Je loopt dan ook minimaal risico om je coins te verliezen, wanneer ze in deze wallet zijn opgeslagen. Transacties kun je bovendien dubbel controleren en bevestigen, waardoor je zelf de controle hebt. Op deze wallet kun je meerdere soorten cryptovaluta bewaren, waaronder de Bitcoin en Ethereum. Wil je meer informatie over de Ledger Nano S of wil je deze of een andere wallet aanschaffen, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers NEO

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange