Leren Traden

Trading is een apart vakgebied en traden is nog niet zo gemakkelijk als het soms lijkt. Met de opkomst van online traden is de drempel om te beginnen lager geworden, maar nog steeds is ruime kennis en ervaring belangrijk om een succesvolle trader te worden. Leren traden is dan ook moeilijker dan het op het eerste gezicht vaak lijkt.

Traden staat gelijk aan handelen. Traden is met uw vermogen op de markt handelen. Door veel te oefenen en kennis op te doen kan je goed leren handelen. Het is een proces waarin je veel tijd en energie moet steken en waarin je een eigen methode en strategie moet zien te ontwikkelen. Kies een manier van traden die bij jou past en leer op deze manier te traden. Ontwikkel je eigen stijl en pak je kansen.

leren traden

Risico’s van zelf leren traden

Een belangrijk onderdeel van leren traden is het leren beheersen van de risico’s. Handelen brengt altijd risico’s met zich mee. Bij de ene manier van handelen liggen de risico’s hoger dan bij een andere manier, maar er zijn altijd risico’s aanwezig. Daarom is het belangrijk om je vermogen te beschermen en zien te voorkomen dat je al te veel verlies maakt. Want het doel van traden is uiteindelijk het maken van winst. Stel daarom vast wat je eigen doel is en wat je door middel van het traden wil behalen. Houd je aan dit plan en beperk hiermee de risico’s.

Waarin handelen?

Traden is hetzelfde als handelen. Je kan in verschillende producten en diensten handelen en er zelf voor kiezen of je liever op de korte termijn of op de langere termijn handelt. Dit is geheel afhankelijk van je eigen voorkeur. Je kan handelen in diverse valuta’s, in aandelen van bedrijven, maar bijvoorbeeld ook in grondstoffen zoals olie en goud. Het gaat er om dat je een product kiest dat bij jou past en waarin jij graag wilt handelen. Verdiep je in de diverse producten en de bijbehorende manieren van handelen. Dan kan je de beste keuzes maken en het meeste rendement behalen.

Social trading leren

Als je meer wilt leren over traden en je kennis met anderen wil delen, kan je je aanmelden bij een social trading netwerk. Dit is een netwerk dat vergelijkbaar is met andere sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn, maar dat zich volledig richt op de wereld van het traden. Je kan hier een profiel aanmaken, je ideeën delen, feedback ontvangen en geven en vragen stellen aan andere traders.

social trading

Stappenplan zelf leren traden

Hoe word je een goede trader en hoe begin je met traden? Kennis en ervaring zijn de twee belangrijkste onderdelen voor een trader. Om te beginnen moet je onderstaande vijf elementen tot je basiskennis kunnen rekenen. Hierna kan je ervaring op gaan doen en steeds beter leren traden.

Tot je basiskennis moeten de volgende vijf elementen behoren:

 1. Kennis van het product
  Je moet kennis hebben van het product waar je in handelt. Ken de missie en visie van het bedrijf waar je aandelen in hebt, de eigenschappen van de grondstof of de werking van ETF’s.
 2. Vermogens- en risicobeheersing
  Weet wat je vermogen is en wat je in wilt zetten. Ken de risico’s die bij het traden horen en probeer deze zoveel mogelijk te beperken.
 3. Analyse van de markt
  Hoe gaat het met de markt en de algehele economische situatie? Wat is het beste moment om te beginnen met traden en wat zijn de toekomstige ontwikkelingen?
 4. Strategie ontwikkelen
  Kies je eigen handelsstrategie die bij jouw persoonlijkheid past en ga doelgericht te werk.
 5. Kennis van het platform
  Ken de beurs of de online broker waar je mee handelt. Is deze betrouwbaar en wat is de tendens van het platform? Weet waar je mee werkt.

Kijk ook eens naar onze ultieme crypto trading gids!

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange