Binance Coin

Binance Coin traden

Binance Coin traden

Binance Coin (BNB) is anders dan de meeste coins. Deze cryptovaluta, die op de Ethereum Blockchain draait, is namelijk geïntroduceerd door Binance; de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. De coin doet dan ook vooral dienst op het handelsplatform zelf. Wanneer je als trader op Binance in het bezit bent van de Binance Coin, brengt dit vele voordelen en extra tradingfuncties met zich mee.

Korting op transactiekosten

Eén van de grootste voordelen van het in bezit hebben van de Binance Coin, is dat je een fikse korting ontvangt op de transactiekosten. Wel dien je er voor te kiezen om met BNB de transactiekosten te betalen, maar wanneer je dit doet, hoef je bij elke trade maar 50% van de transactiekosten te voldoen. Dit is natuurlijk heel aantrekkelijk. Iedere handelaar die op regelmatige basis handelt, weet dat de transactiekosten best hoog op kunnen lopen. Het is dus een aanzienlijke besparing wanneer je bij alle trades 50% op de transactiekosten kunt besparen. Iedereen die op de Binance exchange handelt, heeft er in feite dus baat bij om de Binance Coin in zijn of haar portfolio te hebben. En dat weten de traders maar al te goed: door de potentie en de populariteit van het platform is de BNB coin de afgelopen tijd flink in waarde gestegen.

Toekomstplannen

De Binance Coin heeft grote toekomstplannen, en dat is eigenlijk al te merken sinds de oprichting van de coin. De meeste munten dienen in het begin vaak alleen als een betaalmiddel, maar de BNB is door de transactiekostenbesparing optie meteen al functioneel geworden. Verder heeft Binance het plan om de exchange uit te bouwen tot een gedecentraliseerd platform, waarbij met de Binance Coin gewerkt gaat worden.

Over Binance

Binance is medio 2017 live gegaan en is een Chinese exchange. Aanvankelijk richtte Binance zich op de Chinese markt, maar na de veranderende regelgeving heeft Binance de focust verlegd naar andere delen van de wereld, waaronder Europa. De exchange bestaat nog relatief kort. Toch zegt dit niets over het succes en de populariteit van de exchange: in een jaar tijd is de exchange uitgegroeid tot het grootste exchange-platform op de markt.

Deze populariteit komt onder andere door de lage transactiekosten. Met 0,10 cent per transactie, zijn de transactiekosten voor een exchange relatief laag. Ook worden transacties snel verwerkt. Het platform is bovendien overzichtelijk en is te gebruiken in verschillende talen.

Binance is een zeer professionele exchange, waarop je momenteel zo’n 50 soorten cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Dit kan 24/7. Dit ruime aanbod is interessant, want er staan ook cryptovaluta tussen die door andere exchanges weinig worden aangeboden. Ben je op zoek naar minder bekende coins, of coins met (nog) een relatief lage marktwaarde, dan kun je goed terecht op Binance.

Binance Coin kopen

Als je BNB Coins wilt kopen, dien je allereerst een account aan te maken op Binance. Op dit moment is het (nog) niet mogelijk om op de Binance exchange BNB coins met euro’s te betalen. De Nederlandse exchange LiteBit biedt echter wel de optie aan om cryptovaluta met euro’s middels iDeal aan te schaffen. Door Bitcoins (BTC) op LiteBit te kopen, en deze naar het adres van je Binance exchange wallet te laten versturen, is het probleem opgelost. Zodra de BTC in je wallet staan, dit is op werkdagen meestal al binnen een half uur, kun je jouw Bitcoins omwisselen voor Binance Coins (BNB). Lees op deze pagina onze review over LiteBit en lees op deze pagina onze review over Binance. Naast Binance Coin aanschaffen kan je ook Binance Coin traden.

Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!

Binance Coin wallet

In het algemeen is het af te raden om je cryptovaluta te bewaren in een exchange wallet. Een exchange is zo nu en dan namelijk het doelwit van hackers. Tijdens een hack kunnen alle coins die in je exchange wallet staan, gestolen worden. Daarom is het hoe dan ook verstandig om je jouw account te beveiligen met een Two Factor Authentication.

In het geval van de Binance coin is het in sommige gevallen echter wél van belang om je coins in je exchange wallet te laten staan. Enkel en alleen wanneer de BNB coins in je wallet staan, kun je immers gebruik maken van de korting van 50% op iedere transactie.

De coins die je voor langere tijd niet gaat gebruiken, kun je het beste bewaren in een hardware wallet. Een hardware wallet is in tegenstelling tot exchange wallets niet gratis. Wel zijn jouw coins in een hardware wallet zeer veilig opgeslagen, waardoor de aanschaf van zo’n wallet zeker het overwegen waard is. Enkele voorbeelden van betrouwbare hardware wallets zijn de Trezor wallet en de Ledger Nano S wallet. Wil je meer informatie of wil je een wallet aanschaffen, ga dan naar onze wallets pagina.

Koers Binance Coin

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange