Tips en tricks zelf traden

Risicomanagement zelf traden

Als je gaat traden is het belangrijk om je te verdiepen in risicomanagement. Dit voorkomt dat je grote verliezen lijdt en brengt je verder in het handelen. Hierbij enkele tips om je te helpen de risico’s te beperken en tips om goed met de risico’s om te gaan.

 • Gebruik risicomanagement
  Het lijkt een eenvoudige tip, maar door je te verdiepen in risicomanagement en dit te gebruiken, kan je grote verliezen voorkomen. Ken de risico’s en weet hoe je deze zo goed mogelijk kan beheersen.
 • Stop bij verlies en ga door bij winst
  Het is belangrijk om te stoppen zodra je verlies begint te lijden, dit beperkt het verlies en bied de kans om een nieuwe handel te beginnen. Bij winst ben je snel geneigd om de handel af te ronden, maar hierbij is het ook belangrijk om je winst de kans te geven om verder te kunnen groeien. Alleen op deze manier kan je een succesvolle handelaar worden.
 • Weeg de risico’s af tegen de mogelijke winst
  Bepaal van te voren hoeveel winst je kan behalen en hoeveel risico je loopt. Weeg deze tegen elkaar af. Neem nooit meer risico dan dat je mogelijke winst kan zijn.
 • Let op het totaal aan risico
  Houd goed in de gaten hoeveel risico je met verschillende trades loopt. Bepaal voor jezelf hoe hoog het totale risico mag zijn en overschrijd deze niet.
 • Houd in de gaten hoe je trades zich tot elkaar verhouden
  Zijn je trades van invloed op elkaar? En is deze invloed negatief of positief? Deze invloed kan beter positief zijn want dan levert winst bij de één ook winst bij de ander op.
 • Handel alleen met geld dat je over hebt
  Handel niet met geld dat bedoeld is voor je dagelijkse levensonderhoud, maar handel alleen met geld dat je over hebt. Zorg ervoor dat je nog wel je rekeningen kan betalen en laat je niet verleiden om dit geld toch in te zetten.
 • Weet wanneer je moet stoppen
  Op sommige dagen lijkt alles tegen te zetten en lijken de hele markt tegen je te zijn. Wees dan zo verstandig om te stoppen met handelen en de volgende dag pas weer verder te gaan. Waarschijnlijk wil het dan weer een stuk beter. Iedereen heeft zijn dag wel eens niet.
 • Kies bewust je broker
  Heeft je broker een goede naam? Waar is je broker gevestigd? En krijg je een aparte rekening of kan de broker ook met je geld handelen? Als je van te voren onderzoek doet naar je broker, kan dit eventuele risico’s voor later beperken.

tips zelf traden

Strategie financial trading

Het is belangrijk om te traden in een product waar je zelf achter staat. Ook moet je een strategie kiezen die bij jouw persoonlijkheid en doelstellingen past. Hierbij enkele tips die je helpen bij het ontwikkelen van je eigen stijl en het bepalen van je strategie.

 • Zoek een passende specialisatie
  Kies een strategie en trade die bij jouw persoonlijkheid en doelstellingen past. Zet niet te breed in, maar specialiseer je in enkele onderdelen van het handelen en wordt hier heel goed in.
 • Ga op zoek naar het verschil
  Zoek iets waarin je verschilt van andere traders. Dit kan intuïtie, voorgevoel, een verrassende strategie, bijzondere inzichten of waardevolle kennis zijn. Zoek naar datgene wat je een voorsprong geeft ten opzichte van de rest. Volg niet de kudde maar maak je eigen keuzes.
 • Maak een plan en stel doelen
  Bepaal je doelstellingen, hoeveel vermogen je in wil zetten en waar je deze op in wil zetten. Bereken welke verliezen je kan hebben en hoeveel winst je wil behalen. Hou je aan het plan en wordt een succesvolle trader.
 • Denk altijd één stap verder
  Probeer vooruit te denken en anderen altijd één stap voor te blijven. Door altijd direct te weten wat je bij verschillende scenario’s wil doen, heb je een voordeel. Bereken ook het risico dat je loopt en stel aan de hand hiervan je eigen plan en doelen op.
 • Begin klein en richt je op wat werkt
  Het is beter om klein te beginnen en dit bij succes uit te breiden dan direct risico op grote verliezen te lopen. Probeer strategieën uit en kijk wat voor jou werkt. Herhaal successen en richt je op de zaken die goed gaan.
 • Evalueer en optimaliseer
  Evalueer gericht je doelstellingen, plannen en strategie. Wat gaat er goed en wat gaat er minder goed? Waar zit ruimte voor verbetering en welke zaken kan je aanpassen? Pas je plannen waar nodig aan om een nog betere trader te worden.

online trading

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange