Quest geeft cryptomunten weg!

2 – 3 minuten

Quest, een populair wetenschappelijk Nederlands tijdschrift, gaat als allereerste tijdschrift ter wereld cryptomunten weggeven. Bij aanschaf van het septembernummer, ontvang je gratis 100 Qryptonites. Het klopt als je nog nooit van deze cryptovaluta hebt gehoord: de munt is door Quest zelf gelanceerd. Het tijdschrift wil lezers niet alleen informeren over de ontwikkelingen in cryptocurrency wereld. Ze willen de lezers er daadwerkelijk actief bij betrekken door hen te laten experimenten met deze cryptomunt.

Qryptonite

Deze munt die door Quest is gelanceerd, kent de naam Qryptonite. Deze cryptovaluta is door een Nederlands team zelfstandig ontwikkeld, waarbij Quest de mediapartner is. Mocht je het tijdschrift Quest lezen, dan heb je hier in de afgelopen edities al het een ander over meegekregen. Remco Vlierman is oprichter en ontwikkelaar van Qryptonite. Hij ervaart het als een geweldig experiment om een nieuwe munt op de markt te brengen, met de mogelijkheid dat het ook echt wat waard gaat worden. Of dit gaat gebeuren, is onduidelijk. Maar het ultieme doel is dat Qryptonite een wereldwijd gangbaar systeem wordt.

Hoe het werkt

Zoals ik net al zei, ontvang je bij aanschaf van het septembernummer Quest, 100 Qryptonites. Rechts in het blad vind je een unieke code. Aan de hand van deze code kun je jouw virtuele munten eenvoudig online innen. Hierbij is het noodzakelijk om een online wallet te downloaden. Deze wallet kun je downloaden op de website van Qryptonite. Let wel dat deze wallet alleen beschikbaar is voor Windows 10 en Mac. Zodra jouw digitale portemonnee is geïnstalleerd, is het tijd om jouw coins te claimen. Hiervoor bezoek je de website https://quest-code.qryptonite.io. Op deze website voer je vervolgens jouw unieke code in + de public key van jouw eigen wallet. Deze public key is als het ware jouw rekeningnummer. Dit adres vind je in het programma van de wallet onder het kopje ‘Receive’. Nadat je deze handelingen hebt verricht, zijn de honderd virtuele coins onderweg naar jouw wallet! Maar verwacht niet dat je de virtuele munten in no time in jouw bezit hebt: de blockchain is niet de snelste. Het kan een aantal uur duren voordat je coins aan jouw wallet zijn toegevoegd.

Coins

Zit ik op een goudmijn?

Nee, dat (nog) niet! Het is momenteel nog volledig onduidelijk wat de Qryptonite waard gaat worden. De waarde is afhankelijk van een aantal factoren, waarvan de populariteit een belangrijke factor is. De ontwikkelaars van de munt schatten op dit moment dat één Qryptonite een waarde heeft van 6 cent. De 100 cryptocoins die je als Quest-lezer ontvangt, zijn in dat geval 6 euro waard. Een Quest tijdschrift kost € 5,65. Het is misschien dus best de gok waard! En wie weet slaat de munt aan en valt de waarde in de toekomst veel hoger uit. Houd er ook rekening mee dat de waarde sterk kan dalen.

Een experiment

Qryptonite is in het leven geroepen als een experiment. Quest en de ontwikkelaars van Qryptonite kunnen dan ook helemaal niets beloven als het aankomt op succes en waarde. De ontwikkeling van de munt loopt nog altijd en er kan in een experiment altijd van alles mis gaan. Daarom waarschuwt Quest enthousiaste lezers graag bij voorbaat op de risico’s. Zo beschikken Quest en Qryptonite niet over een uitgebreid serviceteam. Er staat heus wel het een en ander op de website van Qryptonite, maar het is ook de bedoeling dat Qryptonite-gebruikers onderling elkaar helpen. Dit kan onder andere op de Qryptonite Facebookgroep.

Wat is er mogelijk met deze virtuele munt?

Net als bij andere virtuele munten, is er ook met Qryptonite van alles mogelijk. Je kunt ermee oefenen door de Qrypto’s naar een andere wallet over te maken. Dit doe je door bij ‘Send’ de public key van de andere wallet in te vullen. Het is leuk om met deze munt te experimenteren, omdat je door het kleine geldbedrag geen grote risico’s loopt wanneer er misschien wat mis gaat. Ook kun je op dit moment al vrijuit handelen met de munt. Maar het is de bedoeling dat er in de toekomst nog veel meer mogelijkheden bij komen, zoals het kopen van producten (zoals een Quest-tijdschrift natuurlijk ;-)).

Rennen naar de winkel!

Het septembernummer van Quest ligt sinds donderdag 16 augustus in de winkel. Wil jij ook 100 Qryptonites bemachtigen? Dan is het zaak om snel naar de winkel te gaan! Heb je een tijdschrift bemachtigd? Gefeliciteerd! Maar wacht niet te lang met het innen van de cryptocoins. De codes zijn namelijk geldig tot eind november 2018. En doe geen moeite om de code meerdere keren in te vullen; de code is maar één keer bruikbaar.

Wil je meer weten over deze coin? Ga dan naar qryptonite.io.

Wat vind jij van deze ludieke actie?

Disclaimer

Handelen in financiële producten brengt risico met zich mee. Wees je hiervan bewust en investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen. FinancialTrading.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade die kan voortvloeien uit bezoek aan en gebruik van deze website.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange