Groene golf in cryptokoersen

2 – 3 minuten

De cryptokoersen van de afgelopen maand waren zeker niet denderend te noemen. Zo bleef de koers van Bitcoin maar dalen. Bij veel mensen rees de vraag wanneer er nou weer écht herstel op zou treden. Ook ik dacht met weemoed terug aan december vorig jaar. Maar de afgelopen week zien we een groene golf in de cryptokoersen en lijkt er sprake te zijn van een overtuigend herstel. Niet alleen Bitcoin staat in het groen – ook vrijwel alle altcoins van de top 100 op Coinmarketkap vertonen groene cijfers. De top 10 cryptocoins zijn de afgelopen week tussen de 1 en 4 procent gegroeid. Niet slecht! Tijd voor een korte analyse dus.

Bitcoin

Natuurlijk kijken we eerst even naar Bitcoin. De afgelopen week steeg Bitcoin met wel 7% naar een huidige koersprijs van 6927.28 dollar. Dit is om precies te zijn een stijging van 676,08 dollar.

Het herstel van de afgelopen week is een teken van sterkte. Helemaal wanneer je het cryptonieuws van de afgelopen week bekijkt. Zo heeft China anti-cryptomaatregelen getroffen en heeft de Amerikaanse Securities en Exchange Commission (SEC) verschillende Bitcoin exchange-traded funds (EFT’s) afgekeurd. 

De koersstijging is niet verkeerd, maar we moeten in ons achterhoofd houden dat de koers de afgelopen maand met 15,9% is gedaald. Het duurt dus nog wel even voordat de koers weer helemaal is opgeklommen, maar de stijging van de afgelopen week is al mooi meegenomen.

De stijgingen zijn wellicht nog niet over. De verwachtingen zijn namelijk dat de koers even zal stokken, waarna de kans redelijk aanwezig is dat we weer boven de $7000 dollar zullen gaan.

Coinmarketcap28082018

De altcoins

De altcoins varen mee op het succes van Bitcoin en veroorzaken een groene golf in de cryptokoersen. Vrijwel de gehele top 100 op Coinmarketcap staat op het moment van schrijven in de groene cijfers. Laten we de koers van een aantal altcoins bespreken.

IOTA

De opvallendste stijger is IOTA, die de afgelopen 24 uur met 15,94% is gestegen. IOTA staat momenteel op plaats 10, met een prijs van $0,70. Deze stijging is te danken aan nieuws uit Japan. Technologiegigant Fujitsu liet namelijk weten dat zij IOTA als protocolstandaard gaan gebruiken. IOTA is een begrijpelijke keuze van Fujitsu, gezien het feit dat deze munt van alle cryptomunten het meest gericht is op het Internet of Things (IoT).

Ethereum

Ethereum is de afgelopen 24 uur met 2,57% gestegen en heeft een marktkapitalisatie van $29.059.113.631. Ethereum staat daarmee onder Bitcoin op plaats 2. Plaats 2 klinkt goed, maar Ethereum heeft het de afgelopen maand heel zwaar gehad. De koers van de op één na grootste cryptocurrency is met bijna 42% gedaald van $480 dollar naar zo’n $280 dollar. Nu er weer een lichte stijging plaatsvindt, zou de koers weer richting de $350 dollar kunnen gaan.

Ripple

De twee na grootste cryptocurrency geeft de afgelopen 24 uur ook een positief signaal af. Ripple zit na een stijging van 3,59% op een prijs per cryptocoin van $0,341 dollar.

Monero

De laatste cryptocoin die we bespreken is Monero. Monero heeft de afgelopen 24 uur ook een heel aardige koersstijging gehad van 8,54%. Monero is een coin die sterk op privacy is gericht. De coin staat voor 100% anonimiteit én is 100% decentraal. Deze eigenschappen zijn misschien wel de oorzaak van deze koersstijging.

Al met al wordt het spannend wat de cryptokoersen deze week gaan doen. Het is lastig te voorspellen, maar ik heb er vertrouwen in dat de koersen de goede kant op blijven gaan.

Wat verwacht jij dat de koersen deze week gaan doen?

Disclaimer

Handelen in financiële producten brengt risico met zich mee. Wees je hiervan bewust en investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen. FinancialTrading.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade die kan voortvloeien uit bezoek aan en gebruik van deze website.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange