Crypto’s op Wall Street?

2 – 3 minuten

De interesse van Wall Street-kantoren is aangewakkerd. Het aantal kantoren dat de sterke prestaties van cryptocurrency opmerkt neemt toe, zo blijkt uit een analyse. Heel interessant natuurlijk, dat traditionele financiële instellingen potentie gaan zien in de digitale cryptovaluta en blockchains. Zou er een samensmelting gaan plaatsvinden?

Analyse van Sanford C. Bernstein & Co

Analisten van Sanford C. Bernstein & Co, groot investmanager in de Verenigde Staten, hebben een rapport geschreven over de cryptomarkt. Het rapport, genaamd “Crypto Trading – the Next Big Is Here?” is overwegend positief. Er wordt aangegeven dat de crypto-markt een hoog volume heeft en dat er grote inkomsten worden omgezet. Dit jaar zouden de inkomsten zelfs naar $4 miljard kunnen verdubbelen. Dit is een duidelijke weerlegging van andere recente rapporten over de cryptomarkt. Deze rapporten claimden namelijk dat cryptocurrency exchanges het moeilijk hebben.

Wall Street

Samensmelting al bezig

Wall Street kan dus bijna niet meer om de cryptomarkt heen, zou je denken. De vraag is dan ook wanneer de cryptocurrency industrie en Wall Street samen zullen komen. Maar als we goed kijken valt op dat de samensmelting in feite al in volle gang is. Verschillende financiële instellingen gebruiken reeds de blockchaintechnologie. Deze ontwikkeling is echter nog niet zo zichtbaar, omdat de bedrijven vanzelfsprekend nog niet veel ervaring hebben met cryptovaluta. Als je nagaat dat de meeste functionarissen van deze financiële instellingen geen enkele cryptovaluta in hun bezit hebben, is het wel te begrijpen dat we nog niet veel vooruitgang zien. We kunnen ook niet verwachten dat de samensmelting binnen een paar jaar plaatsvindt. Met wat meer geduld zullen we naar mijn idee langzamerhand steeds vaker tekenen gaan zien van de samenkomst van Wall Street en crypto’s.

Terughoudendheid

De samenkomst gaat dus met kleine stappen. Veel investeerders stellen zich namelijk nog terughoudend op ten aanzien van cryptocurrencies. Dit komt onder andere doordat zij niet veel vertrouwen hebben in de regelgeving van cryptovaluta in de markt. Mede door het anonieme karakter van privacycoins, is het voor overheden niet eenvoudig om regels op te stellen. Hier kan misbruik van worden gemaakt.

Cryptocurrencies vs. dollar: criminele activiteiten

Een kenmerkende eigenschap van cryptocurrencies is dat ze gedecentraliseerd zijn. De cryptocoins hebben geen enkele entiteit aan het hoofd, wat bij een traditionele bank natuurlijk wel het geval is. Dit zou volgens financieel dienstverleningsbedrijf Bloomberg, gevestigd in New York, dan ook de grootste reden zijn waarom Wall Street niet al volledig met cryptocurrencies aan de slag gaat. Digitale valuta zijn gevoelig voor (georganiseerde) misdaad. Natuurlijk is dit een slechte en onacceptabele zaak, maar met fiat geld zoals de Amerikaanse dollar worden ook enorm veel criminele activiteiten verricht. Dit argument lijkt dus een misvatting te zijn.

Dollar Bitcoin

Het kan nog wel even duren

In een interview met Bloomberg, zegt Tyler Winklevoss, CEO van cryptocurrency-exchange Gemini Trust Co., dat het echt nog wel even zal duren voordat de meerderheid van Wall Street de cryptomarkt zal betreden. Ik denk dat hij gelijk heeft. Wall Street neemt cryptocurrencies wel degelijk serieus, maar het overgrote deel van de bedrijven die in Wall Street gesitueerd zijn, neemt nog niet deel in de cryptocurrency-markt. Dit zal waarschijnlijk wel gaan veranderen, maar zeker niet van de een op de andere dag.

Wat als Wall Street de cryptomarkt niet omarmt?

Wat als… Tsja, het zou natuurlijk kunnen gebeuren dat Wall Street de crypto’s niet zal omarmen, dat weet je nooit. Mocht dit gebeuren, dan verwachten de analysten van Bernstein dat Coinbase een onaantastbare positie kan behalen. Coinbase is de grootste Amerikaanse cryptocurrency exchange. Dit verwachten ze, omdat Coinbase naar schatting zo’n 50% van alle crypto-transacties in handen heeft. En daarmee heeft Coinbase natuurlijk best een machtspositie.

Denk jij dat Wall Street en crypto’s gaan samensmelten?

Disclaimer

Handelen in financiële producten brengt risico met zich mee. Wees je hiervan bewust en investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen. FinancialTrading.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade die kan voortvloeien uit bezoek aan en gebruik van deze website.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange