Cryptomarkt kleurt weer groen

2 – 3 minuten

Na maanden van teleurstellende cryptokoersen, ziet de cryptomarkt weer groene cijfers. Ik als Bitcoin holder ben daar enorm blij mee. Vooral na de alsmaar dalende koers het afgelopen half jaar. En ik moet eerlijk zeggen dat het soms best verleidelijk was om me te ontdoen van mijn Bitcoins, maar ik ben blij dat ik heb volgehouden.

Uptrend

Verschillende crypto-analysten geven aan dat we aan een uptrend zijn begonnen. Dit kon je al zien aankomen door de kleine uptrend die in april en mei plaatsvond, toen de Bitcoin koers van 7.000 naar 10.000 dollar ging. Daarna zijn we in een downtrend terecht gekomen. Begin juli raakte de markt ‘oversold’. Dit houdt in dat de prijs daalde van 6.000 naar 5.700 dollar, terwijl de ‘relatieve sterkte index’ (RSI) niet naar beneden ging. In zo’n geval is er sprake van divergentie, wat vaak een goed moment is om in te stappen. Veel mensen hebben deze koop- en verkoopmomenten getimed en hebben hierop geanticipeerd.

Stijging van Bitcoin

Dat de koers door handelaren nauwlettend in de gaten is gehouden, zien we inderdaad terug in de toenemende koop en de stijgende koersen. De koers van Bitcoin heeft de afgelopen week een stijging doorgemaakt van maar liefst 19 %, met een huidige koers van 7.975 dollar, zoals in de onderstaande grafiek te zien is. Dit zou kunnen betekenen dat de bearmarkt over is en dat we een periode van bullmarkt in zijn geslagen. Zodra de koers een waarde bereikt van 8 duizend dollar, wat bijna al het geval is, dan zou de prijs in zeer korte tijd naar 10.000 kunnen gaan, waarna als gevolg altcoins mee zullen stijgen.

Binance240718

Hoe is deze stijging te verklaren?

In de cryptowereld is het altijd heel lastig om te verklaren wat de oorzaak van een stijging of een daling is, er zijn immers zo veel factoren van invloed op de koers. Er zijn dan ook verschillende verklaringen voor deze boost in de cryptokoersen. Zo kan de oorzaak zijn dat investeerders hun geld uit andere cryptocoins halen en deze in de coins met de hoogste marktwaarde investeren (waaronder Bitcoin). Ook kan de stijging het gevolg zijn de acties van Blackrock. Blackrock is een vermogensbeheerder en is een grote speler in de cryptomarkt. Het feit dat zij overwegen om in futures te gaan op crypto, kan onder beleggers zorgen voor de verwachting dat er meer geld in de cryptomarkt gaat zitten. Met als gevolg uiteraard dat deze beleggers ook gaan investeren.

Zet 10 augustus in je agenda!

Ben je aan het overwegen om Bitcoin te kopen? Hou dan het nieuws over 10 augustus in de gaten. 10 augustus wordt een belangrijke dag voor de cryptowereld. De toezichthouder van de SEC, de Amerikaanse autoriteit financiële markten, gaat dan een belangrijke beslissing nemen. Er wordt namelijk een ‘exchange traded fund’ aanvraag ingediend bij dee Chicago Stock Exchange. Die wil mogelijk maken dat de Bitcoin verhandelbaar gaat worden op de normale aandelenmarkt. Dit is eerder gebeurd, maar die aanvraag was destijds afgewezen. Twee jaar verder is de markt volwassener geworden en steeds meer beleggers willen in de crypto’s gaan zitten. De kans is dus echt aanwezig dat de aanvraag 10 augustus zal worden goedgekeurd en dat de koers nog een grotere stijging zal gaan doormaken. Of dit gaat gebeuren, is dus nog even afwachten.

Opvallende tweet van Charlie Lee

Ook Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, heeft vertrouwen in Bitcoin. Zo heeft hij op Twitter een opvallende tweet uitgestuurd. Hierin staat dat je eerst maar de Bitcoin moet bezitten voordat je de Litecoin bezit. Best opmerkelijk dat de oprichter van Litecoin dat zegt, maar er zit wel degelijk wat in. Bitcoin wordt namelijk toch wel gezien als de munt voor de lange termijn. Deze munt heeft zich bewezen en andere munten reageren ook op het koersverloop van Bitcoin. Daar komt nog bij dat er een relatief kleine hoeveelheid BTC beschikbaar is (21 miljoen). Met toenemende populariteit en vertrouwen in Bitcoin, zal deze munt dus zomaar heel schaars en daarmee heel waardevol kunnen worden.

CharlieLee

Na vele negatieve berichten lijkt het er dus op dat Bitcoin waarde aan het herwinnen is. Nu de cryptomunt sterke tekenen van herstel toont, krijg ook ik langzamerhand weer meer vertrouwen in de BTC.

Wat verwacht jij dat de cryptokoersen gaan doen?

Disclaimer

Handelen in financiële producten brengt risico met zich mee. Wees je hiervan bewust en investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen. FinancialTrading.nl is op geen enkele manier aansprakelijk voor schade die kan voortvloeien uit bezoek aan en gebruik van deze website.

Copyright © 2024. All Rights Reserved. FinancialTrading.nl
Secured By miniOrange