In deze Polygon review kan je lezen wat Polygon is, hoe ze zijn ontstaan, welk probleem Polygon oplost, of er al toepassingen bekend zijn, wat de toekomstplannen zijn, wie de concurrenten zijn, een leuk weetje en waar je Polygon kan kopen.
Polygon review
Wat is Polygon?
Polygon is een op Ethereum gebaseerd blockchain-ecosysteem dat is ontworpen om schaalbaarheid en interoperabiliteit te bieden aan gedecentraliseerde applicaties (dApps). Polygon biedt een schaalbare infrastructuur voor gedecentraliseerde finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s), en ondersteunt bovendien snellere en goedkopere transacties dan Ethereum.
Hoe is Polygon ontstaan?
Polygon, voorheen bekend als Matic Network, is opgericht in 2017 door drie Indiase software-ingenieurs: Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal en Anurag Arjun. Hun doel was om een blockchain-oplossing te ontwikkelen die Ethereum zou helpen bij het oplossen van de uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid en transactiesnelheid.
Welk probleem lost Polygon op?
Het belangrijkste probleem dat Polygon oplost, is het schaalbaarheidsprobleem van Ethereum. Omdat Ethereum momenteel alleen in staat is om een beperkt aantal transacties per seconde te verwerken, kunnen congestie en hoge transactiekosten optreden. Door gebruik te maken van Polygon, kunnen ontwikkelaars hun dApps opschalen zonder te hoeven wachten op de volledige implementatie van Ethereum 2.0.
Zijn er al concrete toepassingen van Polygon bekend?
Ja, er zijn al verschillende concrete toepassingen van Polygon bekend. Polygon wordt momenteel gebruikt voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) zoals QuickSwap, Aavegotchi en Polymarket, evenals voor het faciliteren van snelle en goedkope transacties op het Ethereum-netwerk. Bovendien heeft Polygon partnerships aangekondigd met bedrijven als Google Cloud en Infosys om de adoptie van blockchain-technologie te stimuleren.
Wat zijn de toekomstplannen van Polygon?
Polygon heeft verschillende toekomstplannen, waaronder het bouwen van een interoperabel netwerk tussen verschillende blockchains en het uitbreiden van de functionaliteit van Polygon om nieuwe use-cases en applicaties te ondersteunen. Daarnaast heeft Polygon onlangs ook Polygon Studios gelanceerd, een initiatief om gaming-ontwikkeling te ondersteunen en te stimuleren op de Polygon-blockchain.
Wie zijn de concurrenten van Polygon?
De belangrijkste concurrenten van Polygon zijn andere blockchain-ecosystemen die ook schaalbaarheid en interoperabiliteit bieden, zoals Binance Smart Chain, Solana en Polkadot.
Een leuk weetje over Polygon
Polygon heeft zijn naam veranderd van Matic Network naar Polygon om zijn bredere focus op schaalbaarheid en interoperabiliteit aan te geven. Polygon komt van het Griekse woord “polis”, wat stad betekent, en het Engelse woord “gon” wat veelhoek betekent, wat verwijst naar de technologie achter de blockchain.
Waar kan ik Polygon kopen?
Kijk op onze brokers pagina bij de Nederlandse exchanges Finst en Bitvavo. Beiden beschikken over een DNB registratie en mogen dus hun diensten in Nederland aanbieden.