EOS
De EOS is een vernieuwende altcoin. De EOS blockchain is namelijk het eerste Operating System (OS). Deze blockchain, ontwikkeld door Dan Larimer, dient als basis voor Blockchain-applicaties. Met de deze blockchain kunnen applicaties voor een blockchain gemakkelijker en efficiënter worden ontwikkeld. Deze basis dient als een standaard voor blockchain-ontwikkelaars. Ontwikkelaars die zich willen focussen op de werking en de logica van de blockchainapplicatie, kunnen hier de standaardelementen van de EOS blockchain voor gebruiken. Zo hoeft niet iedere ontwikkelaar vanaf nul te beginnen bij het ontwikkelen van een blockchain-applicatie.
Deze altcoin wordt vaak met altcoin Ethereum vergeleken. Deze cryptomunten focussen beiden namelijk op zogeheten ‘Smart Contracts’. Er wordt geclaimed dat deze altcoin een betere versie van Ethereum is. Wat zijn de verschillen?
Revolutionaire schaalbaarheid
Net als bij de Bitcoin, speelt bij Ethereum tevens het probleem van de schaalbaarheid. Om dit probleem op te lossen, heeft Dan Larimer een volledig nieuwe blockchaintechnologie ontworpen. De blockchain van EOS is revolutionair in de mate van schaalbaarheid. Dit komt doordat de technologie zowel verticaal als horizontaal schaalbaar is. Verticale schaalbaarheid betekent kortgezegd dat de lagen van één applicatie van elkaar kunnen worden gescheiden. Hortizonale schaalbaarheid betekent dat systemen worden gedupliceerd. Hierdoor wordt meer capaciteit gecreëerd. De structuur van deze blockchaintechnologie zou dermate schaalbaar zijn, dat er per seconde miljoenen transacties verwerkt kunnen worden. Bovendien zullen EOS-gebruikers bij het doen van een transactie geen fee te hoeven betalen. Een betaling zal dus niet alleen zeer snel verlopen, maar zal ook nog eens kosteloos zijn.
Proof of Stake
Voor het verifiëren van transacties, maakt EOS gebruik van het Proof of Stake (PoS) principe. Hierin onderscheidt men zich tevens van gevestigde cryptovaluta als de Bitcoin. Bij de Bitcoin dienen miners complexe sommen op te lossen om transacties te verifieren. Bij EOS zetten gebruikers een deel van hun bezit (stake) in bij het verifiëren van transacties. Dankzij de Proof of Stake, kost het relatief weinig rekenkracht en stroom om een transactie te verifiëren.
EOS kopen
De EOS wordt op relatief weinig exchanges te koop aangeboden. Op de Nederlandse exchange LiteBit is het dan ook (nog) niet mogelijk om deze cryptocoin te kopen. Op internationale exchange Binance wordt deze cryptovaluta echter wel aangeboden. Deze veelgebruikte en betrouwbare beurs biedt vele cryptomunten aan. Wil je EOS kopen op Binance, dan kun je gratis een account aanmaken. Wel is het van belang om te weten dat de betaling (nog) niet te voldoen is met euro’s en iDeal. Daarom dien je eerst in het bezit te zijn van Bitcoins, om deze vervolgens te kunnen verhandelen voor EOS. Heb je reeds BTC, dan kun je deze versturen naar je Binance exchange wallet. Heb je nog geen BTC, dan kun je deze eerst via een andere exchange kopen, bijvoorbeeld op LiteBit. Deze stuur je vervolgens naar je Binance wallet, waarna je de BTC om kunt wisselen voor EOS coins. Lees op deze pagina onze review over Binance.
Koop Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDEAL bij Bitvavo! Betrouwbaar, veilig en met DNB registratie!EOS wallet
EOS is een relatief nieuwe cryptovaluta die nog in ontwikkeling is. Daardoor zijn er nog weinig wallets op de markt waarin je deze coin op kunt slaan. Een manier om deze cryptovaluta op te slaan is door een wallet aan te maken op My Ether Wallet (MEW). Dit is een wallet die op de blockchain technologie van Ethereum draait. Let er bij het aanmaken van een account op My Ether Wallet op, dat je op de officiële, beveiligde website van MEW zit. Tevens is het van groot belang om je KeyStore file en private key goed te bewaren en voor jezelf te houden.